Gegratineerde aardappel cannelloni met Oud Brugge kaas

Aardappelen zijn een evidentie in onze keuken en nog steeds populair als klassiek bijgerecht zoals kroketten of frietjes. De culinaire mogelijkheden van aardappelen reiken echter nog veel verder! Daarom maken we vandaag gegratineerde aardappel cannelloni met Oud Brugge kaas. Heerlijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen 

1,2 kg Allians aardappel
1 rode paprika
2 stengels witte selder
1 ui
2 takjes krulpeterselie
Olijfolie
verse tijm
zwarte peper van de molen en zeezout 

300 g Legumaise Italia – tomaat met basilicum
tomaten
1 teen knoflook
100 g Oud Brugge kaas in blok
potje kleine basilicum
gietijzeren ovenschaal met lage rand en met deksel 

Bereiding

Ontpit de tomaten en hou het vruchtvlees apart. Doe de pitjes in een blender samen met de knoflook en mix fijn. Duw dit door een fijne zeef en mix deze jus samen met een geut water en de gumaise Italia tot een gladde saus. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes en meng deze onder de saus. Verdeel de saus over de bodem van de ovenschaal. 

Schil 200 g Allians aardappelen. Snijd de selder, de ui, de rode paprika en de aardappelen in zeer fijne blokjesStoof de groenten krokant gaar in olijfolie en een geut water. Voeg wat tijm toe en kruid met zwarte peper van de molen en zeezout. Voeg op het einde fijngesneden peterselie toe en meng. Doe de gestoofde groenten in een spuitzak. 

Schil en was de overige aardappelen, dep ze droog. Schaaf ze met de mandoline in gelijke flinterdunne lange schijfjes van 3 cm op 8 cm. Breng een kookpot met water en zout aan de kook en blancheer de schijfjes aardappel gedurende 1 min. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen in ijswater. Rol de aardappelschijven 1 voor 1 en plaats ze rechtop in de saus. Vul ze 1 voor 1 op met de mix uit de spuitzak. 

Verwarm de oven voor op 160°C en plaats de ovenschaal met deksel voor 30 minuten in de oven. Zet de oven daarna op 180°C, verwijder het deksel en laat verder garen gedurende 10 minuten. Haal de schaal uit de oven, en rasp er de Oud Brugge kaas over. Plaats nog even onder de grill tot het licht bruin is. Werk eventueel af met wat verse tijm. 

 TIP: Toch liever wat vlees erbij? Mix 1/3 kalfsgehakt bij de vulling. 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!