Gegratineerde Noordzeekrab met champagnesaus, spinazie en sla

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 2 krabben (Bruine Noordzeekrab)
  • 100 gr spinazie
  • 20 cl room, opgeklopt
  • 2 eierdooiers
  • 10 cl champagne
  • 200 gr geklaarde boter
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 50 gr kruidensla
  • 1 citroen
  • Laurier
  • Tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Boter

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Zet een kookpot met water op het vuur. Voeg de ui en wortel toe en breng op smaak met tijm, laurier, peper en zout. Breng aan de kook en doe de krabben in de kookpot. Laat 8 minuten koken en laat afkoelen in het kookvocht.
  2. Haal het vlees uit de scharen en kop, breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Verdeel over 4 uitsteekringen.
  3. Was de spinazie af onder koud stromend water. Verwijder de nerven en stoof kort aan in boter. Kruid af met peper en zout.
  4. Klop de eidooiers op met de champagne. Voeg er de geklaarde boter aan toe en spatel er de room onder. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  5. Plaats op elk bord een uitsteekring met krab. Giet er wat saus overheen en plaats even onder de gril tot het geheel mooi goudbruin ziet. Verwijder de uitsteekring. Werk af met de spinazie en kruidensla.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!