Gegratineerde Noordzeekrab met champagnesaus, spinazie en sla

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 2 krabben (Bruine Noordzeekrab)
  • 100 gr spinazie
  • 20 cl room, opgeklopt
  • 2 eierdooiers
  • 10 cl champagne
  • 200 gr geklaarde boter
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 50 gr kruidensla
  • 1 citroen
  • Laurier
  • Tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Boter

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Zet een kookpot met water op het vuur. Voeg de ui en wortel toe en breng op smaak met tijm, laurier, peper en zout. Breng aan de kook en doe de krabben in de kookpot. Laat 8 minuten koken en laat afkoelen in het kookvocht.
  2. Haal het vlees uit de scharen en kop, breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Verdeel over 4 uitsteekringen.
  3. Was de spinazie af onder koud stromend water. Verwijder de nerven en stoof kort aan in boter. Kruid af met peper en zout.
  4. Klop de eidooiers op met de champagne. Voeg er de geklaarde boter aan toe en spatel er de room onder. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  5. Plaats op elk bord een uitsteekring met krab. Giet er wat saus overheen en plaats even onder de gril tot het geheel mooi goudbruin ziet. Verwijder de uitsteekring. Werk af met de spinazie en kruidensla.
Filip claeys North sea chefs Michelin Schaal- en schelpdieren Krab Gezond Herfst Lente Zomer Winter Hoofdgerecht Belgisch Vis

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer