Gegrilde maiskolf met adobomayonaise, bbq-kruiden en geraspte parmezaan

Gegrilde maiskolf met adobomayonaise, bbq-kruiden en geraspte parmezaan
januari 3, 2019 Ambiance
In Amuses & Fingerfood, Recepten

Yields4 Servings

Door Matthias Jacobs en Vadim Vesters


INGREDIËNTEN
 2 maiskolven, voorgegaard
 200 g fijngeraspte parmezaan
 ½ tomaat, in brunoise gesneden
 Gehakte krulpeterselie
 Voor de Black Smoke Pig Rub
 50 g paprikapoeder
 50 g gerookte-paprikapoeder
 50 g zout
 50 g kristalsuiker
 25 g bruine basterdsuiker
 20 g knoflookgranulaat
 25 g uiengranulaat
 1 zwarte peper, gemalen
 1 chilipoeder
 1 mosterdpoeder
 2 gedroogde basilicum
 2 gedroogde tijm
 2 venkelpoeder
 ½ kaneel
Voor de adobomayonaise
 250 g mayonaise
 100 g tomatenpuree
 1 olijfolie
 Snuifje knoflookpoeder, oregano, ajuinpoeder, chilipoeder
 1 zout
 Snuif zwarte peper
 3 chipotlepepertjes

INSTRUCTIES
1

Meng de ingrediënten voor de pig rub, neem daarvan 50 g en hou de rest voor een latere gelegenheid

2

Maak adobosaus: meng de tomatenpuree met alles buiten de chipotlepepertjes en de mayonaise en mix tot een gladde massa.

3

Zet de adobosaus op een zacht vuur en laat er de chipotlepepertjes in garen. Mix alles glad en meng naar eigen smaak onder de mayonaise.

4

Snij de (voorgegaarde) maiskolf in plakken van enkele cm dikte en gril op de barbecue.

5

Schik de gegrilde maisschijven op een schotel, leg er een toefje adobomayonaise op en bestrooi naar hartenlust met de pig rub en de parmezaanrasp. Werk af met de brunoise van tomaat en de gehakte peterselie.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 2 maiskolven, voorgegaard
 200 g fijngeraspte parmezaan
 ½ tomaat, in brunoise gesneden
 Gehakte krulpeterselie
 Voor de Black Smoke Pig Rub
 50 g paprikapoeder
 50 g gerookte-paprikapoeder
 50 g zout
 50 g kristalsuiker
 25 g bruine basterdsuiker
 20 g knoflookgranulaat
 25 g uiengranulaat
 1 zwarte peper, gemalen
 1 chilipoeder
 1 mosterdpoeder
 2 gedroogde basilicum
 2 gedroogde tijm
 2 venkelpoeder
 ½ kaneel
Voor de adobomayonaise
 250 g mayonaise
 100 g tomatenpuree
 1 olijfolie
 Snuifje knoflookpoeder, oregano, ajuinpoeder, chilipoeder
 1 zout
 Snuif zwarte peper
 3 chipotlepepertjes

Directions

INSTRUCTIES
1

Meng de ingrediënten voor de pig rub, neem daarvan 50 g en hou de rest voor een latere gelegenheid

2

Maak adobosaus: meng de tomatenpuree met alles buiten de chipotlepepertjes en de mayonaise en mix tot een gladde massa.

3

Zet de adobosaus op een zacht vuur en laat er de chipotlepepertjes in garen. Mix alles glad en meng naar eigen smaak onder de mayonaise.

4

Snij de (voorgegaarde) maiskolf in plakken van enkele cm dikte en gril op de barbecue.

5

Schik de gegrilde maisschijven op een schotel, leg er een toefje adobomayonaise op en bestrooi naar hartenlust met de pig rub en de parmezaanrasp. Werk af met de brunoise van tomaat en de gehakte peterselie.

Gegrilde maiskolf met adobomayonaise, bbq-kruiden en geraspte parmezaan