Gegrilde slaharten met Fourme d’Ambert-karnemelk dressing

Gegrilde slaharten met Fourme d’Ambert-karnemelk dressing
januari 3, 2019 Ambiance
In Amuses & Fingerfood, Recepten

Yields4 Servings

Door Matthias Jacobs en Vadim Vesters


INGREDIENTS
 4 slaharten
 Enkele sneetjes pancetta
 ½ rode ui in brunoise gesneden
 ½ tomaat in brunoise gesneden
 Koriander (fijngehakt)
Voor de dressing
 300 g fourme d’Ambert
 20 karnemelk
 300 g mayonaise
 50 g zure room

INSTRUCTIES
1

Droog de pancetta 8 uur lang in de oven, aan 65°C. Brokkel de pancetta, maar niet te fijn.

2

Meng de fourme d’Ambert, karnemelk, mayonaise en zure room tot een frisse dressing

3

Snij de slaharten in de lengterichting doormidden en gril ze op de snijkant

4

Strijk een laag dressing over de gegrilde zijde van de slaharten en werk af met de snippers van ui en tomaat, de fijngehakte koriander en de gedroogde en verbrokkelde pancetta.

Ingredients

INGREDIENTS
 4 slaharten
 Enkele sneetjes pancetta
 ½ rode ui in brunoise gesneden
 ½ tomaat in brunoise gesneden
 Koriander (fijngehakt)
Voor de dressing
 300 g fourme d’Ambert
 20 karnemelk
 300 g mayonaise
 50 g zure room

Directions

INSTRUCTIES
1

Droog de pancetta 8 uur lang in de oven, aan 65°C. Brokkel de pancetta, maar niet te fijn.

2

Meng de fourme d’Ambert, karnemelk, mayonaise en zure room tot een frisse dressing

3

Snij de slaharten in de lengterichting doormidden en gril ze op de snijkant

4

Strijk een laag dressing over de gegrilde zijde van de slaharten en werk af met de snippers van ui en tomaat, de fijngehakte koriander en de gedroogde en verbrokkelde pancetta.

Gegrilde slaharten met Fourme d’Ambert-karnemelk dressing