Gegrilde steak met papaya en frietjes van zoete aardappel

Gegrilde steak met papaya en frietjes van zoete aardappel

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 steaks van Belgisch rundsvlees
2 grote uien in ringen gesneden
Bloem
Arachideolie
2 avocado’s in blokjes gesneden
1 blikje zwarte boontjes
125 g papaya in blokjes
Koriander
Kokosmelk
4 zoete aardappelen
2 el olijfolie
1 el wijnazijn
Limoensap
Zeezout
Voor de marinade
6 hele Spaanse pepertjes
3 teentjes look
180 g bieslook
¾ kl kaneel
¾ kl muskaatnoot
¾ kl piment d’espelette
18 cl moutazijn
18 cl sojasaus
1 el bruine rum
1 el azijn
Zout

Bereiden

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Leg er de steaks in en laat 3 uur marineren in de frigo.
  2. Haal de uiringen door bloem en fruit ze aan in arachideolie. Haal uit de pan als ze mooi bruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier
  3. Meng avocado’s, zwarte boontjes, en papaya met gehakte koriander, olijfolie, wijnazijn en limoensap.
  4. Schil de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. Besprenkel met wat olijfolie en zeezout en bak 10 minuten in een aan 180° voorverwarmde oven.
  5. Gril de steak en leg bovenop de salade Wrk af met de gefruite uiringen
  6. Leng de marinade aan met kokosmelk en laat inkoken tot de gewenste dikte.

Tip

Frédéric Decruyenaere is de officiële chef van de Rode Duivels op het WK in Rusland. Dit gerecht werd, speciaal met het oog op de openingsmatch van de Rode Duivels tegen Panama, ontwikkeld in samenwerking met de VLAM.