Dit gehaktbrood met warme krieken doet je verlangen naar grootmoeders keuken

In deze rubriek nemen we onze oer-Vlaamse klassiekers onder de loep. Gehaktbrood met krieken is het soort van comfortfood waarvoor elke grootmoeder haar kleinkinderen mag wakker maken. Dankzij dit eenvoudige recept maak je deze klassieker zelf klaar in een handomdraai. 

Ingrediënten

4 personen

600 g kalfsgehakt
1 ajuin
1 ei
olijfolie
2 eetlepels paneermeel
1 pot krieken
een handvol gehakte peterselie
vanillepoeder
peper
zout
1 klontje boter

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 °C. Gebruik een klontje boter om je ovenschaal in te vetten. Verhit je pan met wat olijfolie, snijd de ajuin in fijne stukken en stoof aan tot een glazige textuur. Doe het gehakt in een kom, en meng met het ei, paneermeel, de gehakte peterselie, peper en zout en de aangestoofde ajuin. Kneed het geheel tot een mooi gehaktbroodje. 

Vet een ovenschaal in en leg het gehakt erin. Laat je oven gedurende 30 tot 35 minuten het werk doen tot het gehaktbrood mooi goudbruin is. Breng ondertussen je krieken aan de kook in een pannetje. Gebruik wat vanillepoeder voor de smaak, maar ook om je saus extra in te dikken. Roer voortdurend tot je de juiste consistentie hebt bereikt. Serveer de krieken met je gehaktbrood. Smakelijk! 

Gehaktbrood Krieken Lekker lokaal Herfst Winter Hoofdgerecht Belgisch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties