Gekarameliseerde zalm met zomersalade van Een Lepeltje Lekkers

Gekarameliseerde zalm met zomersalade van Een Lepeltje Lekkers
6 september 2019 Céline Van De Walle
Door Hoofdgerechten, Nieuws, Recepten

Foodblogger Een Lepeltje Lekkers bereidt gekarameliseerde zalm met een zomersalade

zalm

 

700 g zalmfilet

Voor de marinade 

1 el fijne mosterd
1 el perenstroop
1 el balsamicocrème
1/8 tl fijn zeezout
2 mespunten cayennepeper
Blaadjes van 10 takjes tijm

Voor de zomersalade 

500 g gemengde kerstomaten, gewassen
2 perziken, gewassen
4 lente-uien, schoongemaakt
1/2 komkommer, gewassen
1/2 bosje basilicum, alleen de blaadjes
1/2 bosje munt, alleen de blaadjes
1/2 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd
2 el pistachenoten
Olijfolie
Balsamicocrème
Fleur de sel
Zwarte peper van de molen

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Schep over de zalm en laat minstens 1u afgedekt marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht). Neem de zalm uit de marinade, leg in een ovenschaal en laat 15 minuten garen in de hete oven met toevoeging van stoom.

Maak intussen de salade. Halveer de tomaten en snijd grote exemplaren in vier. Verwijder de pit uit de perziken en snijd in partjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en de komkommer in blokjes. Scheur de kruiden en hak de chilipeper fijn. Hak de pistachenoten grof. Meng alles in een grote kom en werk af met royaal olijfolie, een beetje balsamicocrème, een flinke snuf fleur de sel en wat zwarte peper van de molen.

Serveer de gekarameliseerde zalm met zomersalade.