Gelakte aubergine met Griekse yoghurt en pinda

Gelakte aubergine met Griekse yoghurt en pinda
januari 3, 2019 Ambiance
In Recepten, Voorgerechten

Yields1 Serving

Door Seppe Nobels


INGREDIËNTEN
 4 aubergines
 4 tomaten
 7 lookolie
 4 hoisin
 4 sojasaus
 1 honing
 1 limoen
 1 citroen
 100 g gezouten pinda’s
 10 Griekse yoghurt
 Rozemarijn
 Tijm
 Bonenkruid
 Bloesems of takken van dille
 Peper en fleur de sel

INSTRUCTIES
1

Prik met een vork gaatjes in de aubergine en besprenkel met 3 el lookolie. Laat 30 minuten garen in een op 200° voorverwarmde oven.

2

Meng de hoisin met de resterende lookolie, honing en sojasaus.

3

Snij de aubergines in de lengterichting in twee en smeer de snijkanten in met de lak.

4

Halveer de tomaten en besprenkel ze met fleur de sel, peper en de kruiden.

5

Plaats tomaten en aubergines 5 minuten onder een hete ovengril.

6

Werk af met de zeste van limoen en citroen, de Griekse yoghurt, pindanoten en verse kruiden.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 4 aubergines
 4 tomaten
 7 lookolie
 4 hoisin
 4 sojasaus
 1 honing
 1 limoen
 1 citroen
 100 g gezouten pinda’s
 10 Griekse yoghurt
 Rozemarijn
 Tijm
 Bonenkruid
 Bloesems of takken van dille
 Peper en fleur de sel

Directions

INSTRUCTIES
1

Prik met een vork gaatjes in de aubergine en besprenkel met 3 el lookolie. Laat 30 minuten garen in een op 200° voorverwarmde oven.

2

Meng de hoisin met de resterende lookolie, honing en sojasaus.

3

Snij de aubergines in de lengterichting in twee en smeer de snijkanten in met de lak.

4

Halveer de tomaten en besprenkel ze met fleur de sel, peper en de kruiden.

5

Plaats tomaten en aubergines 5 minuten onder een hete ovengril.

6

Werk af met de zeste van limoen en citroen, de Griekse yoghurt, pindanoten en verse kruiden.

Gelakte aubergine met Griekse yoghurt en pinda