Gemarineerde zeebarbeel met tomaat, radijs en selder

Gemarineerde zeebarbeel met tomaat, radijs en selder

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

2 stuks zeebarbeel
8 minitomaatjes
12 miniradijsjes
200 gr platte kaas
¼ koolrabi
1 citroen
1 selder
50 gr avocado-olie
Wittewijnazijn
Olijfolie
Peper en zout

Bereiden

  1. Verwijder de schubben van de vis en spoel af onder koud stromend water. Haal de filets van de graat en verwijder de middengraatjes. Snij de filets in de lengte middendoor en kruid beide zijden met peper en zout, olijfolie en citroensap. Laat 20 minuten marineren.
  2. Kruis de tomaatjes in. Kook gedurende 10 seconden in water en laat schrikken in ijswater. Verwijder de pel en breng op smaak met peper, zout en olijfolie
  3. Was de radijzen onder koud stromend water. Snijd het loof eraf en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en wittewijnazijn.
  4. Breng de platte kaas op smaak met peper, zout en citroensap.
  5. Snijd de rammenas in gelijke blokjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Brand met de bunsenbrander en werk af met olijfolie.
  6. Pof de koolrabi 30 minuten op de barbecue. Snijd in fijne plakken en steek uit in cirkels.
  7. Snij de selder in fijnen stukjes en zet onder met gezouten water. Laat 20 minuten trekken, passeer door een fijne zeef en werk af met de avocado-olie.
  8. Leg de twee filets in het midden van het bord. Spuit er toefjes platte kaas tussen. Schik er de tomaat, radijs, koolrabi en rammenas naast en werk af met de selderjus.