Gentse Feesten: een feest voor uw smaakpapillen

Gentse Feesten: een feest voor uw smaakpapillen
24 juli 2019 Céline Van De Walle
Door Nieuws
Gentse Feesten

De Gentse Feesten 2019 zijn officieel van start gegaan. Opnieuw kan je 10 dagen lang genieten van animatie, livemuziek, concerten en dj-sets in de Gentse binnenstad. Als je denkt dat dit gelijk staat aan 10 dagen lang leven op lauwe cocktails, slecht getapte pinten, frieten en pita, dan heb je het goed mis. Wij lijsten hieronder alvast enkele plekken op waar je kan genieten van gezellige aperitiefjes en lekkere hapjes.

Komparto

Met zijn restaurant Karreaux drukte Karel De Clercq reeds zijn culinaire stempel op Gent. Nu is de jonge chef toe aan een tweede zaak, Komparto. Zelf omschrijft hij het als foodsharing in een ongedwongen en losse sfeer met een chique karakter. In de open keuken worden er een twintigtal gerechten bereid die u met uw tafelgenoten kan delen.

Nederkouter 50, 9000 Gent

Parking Petanque

Op Parking Petaque waan je je in de Provence. 10 dagen lang wordt het prachtige binnenplein van het Sint-Baafshuis omgetoverd tot een gezellig terras met de beste natuurlijke en lokale dranken en hapjes. Edelrot verzorgt de wijn, Het Hinkelspel zorgt voor de bijhorende kazen en Porcobello brengt de fijnste charcuterie mee.

Biezekapelstraat 2, 9000 Gent 

Edgar kaasbar

Edgar opent 10 dagen lang de deuren om jullie te verwennen met hapjes, kaas- en charcuterieplankjes en frisse drankjes. Jong en lokaal talent zorgt voor de muzikale omlijsting en wie even genoeg heeft van de Tour de France kan hier zijn hartje ophalen aan de retro kickertafel.

Steendam 62, 9000 Gent

ONA

Bij Wijnbar Ona kan je terecht voor Apérosé. Zoals de naam al verraadt, ligt de focus hier op aperitieven met een glaasje rosé. Ona en Arne selecteerden zeven verschillende soorten rosé en bieden zo voor elk wat wils. Wanneer de temperaturen boven de 25°C gaan, dan gaan de prijzen omlaag. ONA is tijdens de Gentse Feesten elke dag open behalve op maandag en dinsdag.

Nederkouter 71, 9000 Gent

Homblé

Bij Homblé kan je het jaar door terecht voor een bord vol comfort food. Maar tijdens de Gentse Feesten doen ze het net een tikkeltje anders. Zowel ’s middags als ’s avonds kan je er terecht voor huisgemaakte hamburgers met vlees van Slagerij Raemdonck. Daarnaast serveren ze ook vegetarische en veganistische burgers. Alle burgers worden voorzien van slaatjes en patatjes. Om de kleine honger te stillen vullen ze hun toog met allerlei tapas. Farm-to-table op z’n best!

Papegaaistraat 68, 9000 Gent 

Zebrabeach

Een beetje buiten het stadscentrum maar daarom zeker niet minder leuk: Zebrabeach. Verfrissende cocktails slurpen in de strandstoelen of plonzen in de vijver, aan jou de keuze! Op donderdagavond is er telkens live-muziek.

Zebrastraat 32, 9000 Gent 

Mokja!

Mokja serveert de Koreaanse keuken via catering, workshops en kortstondige pop-ups. Tijdens de Gentse Feesten gooien ze het over een andere boeg en nemen ze hun intrek in pand in de Burgstraat. Je kan er dagelijks terecht voor een vast menu aan € 35 pp of kleinere gerechtjes à la carte om te delen. Ook een vegan menu is mogelijk, al zijn alle gerechten sowieso lactose- en glutenvrij.

Burgstraat 2, 9000 Gent 

Mus in een Plas

Nood aan rust in al dat feestgedruis? Mus in een Plas biedt een oase van rust midden in de stad. In het supergezellige stadstuintje kan je terecht voor koffie en dessertjes, maar ook voor een aperitiefje.

Serpentstraat 22, 9000 Gent