Gentse gastronomie met een ster in Frankrijk

Gentse gastronomie met een ster in Frankrijk
28 mei 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

In onze rubriek ‘Verborgen Parels’ stellen we jullie in ons meinummer La Table de Castigno in de Languedoc voor, dat sinds de laatste editie van de rode gids mag pronken met een eerste ster. Aan het fornuis staan twee broers… uit Gent. “Wij zijn gewone jongens die het geluk hebben te doen wat ze graag doen.”

Enkele jaren geleden werden Ruben en Pieter De Maesschalck, twee jonge koks die voordien ook al vaak in het buitenland gewerkt hadden, het aanbod van hun leven. Een Vlaams koppel dat in de Languedoc een wijndomein runde, vroeg hen om op hun domein een gastronomisch restaurant te runnen.

Amper enkele jaren later werden ze voor hun concept beloond met een (eerste) michelinster.

Verwacht geen culinaire hocuspocus, maar strakke borden met pure en smaakgereichte bereidingen, met vaak slechts een drietal ingrediënten. “Eigenlijk presenteren we de dingen die ons blij zouden maken als we zelf op restaurant zouden gaan”, zegt Ruben daarover.

Lees het volledige interview met Ruben en Pieter in ons meinummer. “Die Michelinster heeft niet veel veranderd. Wij zijn gewone jongens die het geluk hebben te doen wat we graag doen: koken voor andere mensen.”

(Tekst: Stephanie Demasure)

www.villagecastigno.com

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*