Gepocheerd ei met lardo en tartaar van tomaat

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 8 sneetjes lardo di colonnata
  • 3 tomaten, liefst roma
  • Scheutje vijgazijn
  • 1 limoen
  • Pezo, olijfolie
  • 1 versnipperd sjalotje
  • 1 soepl versnipperde bieslook
  • 2 kleine Chinese afbakrijstpistolets (verkrijgbaar in Chinese winkel)
  • Voor de basilicumvinaigrette
    • 200 g verse basilicum
    • 2 eieren
    • ½ soepl mosterd
    • ½ soepl xerezezijn
    • Druivenpitolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Maak een tartaar van tomaat. Pel daarvoor eerst de tomaten, haal de pitten eruit en snij ze in brunoise. Maak ze op met vijgazijn, sjalotjes, bieslook, olijfolie, pezo, zeste van limoen en appelsien.
  2. Maak rijsttoastjes. Snij daarvoor de (diepgevroren) pistolet in dunne schijfjes. Leg ze tussen twee silpats en bak ze bij 180° in de oven tot ze goudbruin of nog iets bruiner zijn.
  3. Maak een basilicumvinaigrette: voeg daarvoor alle ingrediënten zonder de druivenpitolie en basilicum samen, en werk af met druivenpitolie tot de gewenste textuur. Mix daaronder de blaadjes verse basilicum.
  4. Vul een ringvormpje met de tomatentartaar. Maak in het midden een ondiep kuiltje.
  5. Pocheer de eieren of stoom ze 1 uur aan op 62° in de stoomoven. Koel af in ijswater.
  6. Leg het ei bovenop de tartaar in het kuiltje (zodat het mooi blijft liggen). Leg er wat lardo bovenop en sluit af met het rijsttoastje.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!