Gepofte pastinaak, crème van wortel en pancetta

Gepofte pastinaak, crème van wortel en pancetta

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 pastinaken
150 gr pancetta
6 zandwortels
1 bussel tijm
4 laurierblaadjes
3 teentjes look
2 takjes rozemarijn
6 jeneverbessen
6 kruidnagels
40 gr boter
Peper van de molen
Fleur de sel
Zonnebloemolie

Bereiden

  1. Was de pastinaken en de wortels. Snij in schijven en leg ze op een ovenschaal. Bedek met tijm, laurier en gekneusde look. Besprenkel met zonnebloemolie, fleur de sel, peper, jeneverbessen en kruidnagel. Dek de ovenschaal af met een deksel en gaar 35 minuten aan 160°.
  2. Haal de wortelschijven uit de schaal en doe ze met boter en look in de blender. Mix tot een gladde crème.
  3. Schik de pastinaak op een bord en doe er wat wortelcrème op. Bedek met een dun sneetje pancetta en breng op smaak met zwarte peper.