Gepofte pastinaak, crème van wortel en pancetta

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 pastinaken
  • 150 gr pancetta
  • 6 zandwortels
  • 1 bussel tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 teentjes look
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 jeneverbessen
  • 6 kruidnagels
  • 40 gr boter
  • Peper van de molen
  • Fleur de sel
  • Zonnebloemolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Was de pastinaken en de wortels. Snij in schijven en leg ze op een ovenschaal. Bedek met tijm, laurier en gekneusde look. Besprenkel met zonnebloemolie, fleur de sel, peper, jeneverbessen en kruidnagel. Dek de ovenschaal af met een deksel en gaar 35 minuten aan 160°.
  2. Haal de wortelschijven uit de schaal en doe ze met boter en look in de blender. Mix tot een gladde crème.
  3. Schik de pastinaak op een bord en doe er wat wortelcrème op. Bedek met een dun sneetje pancetta en breng op smaak met zwarte peper.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!