Gerookte auberginekaviaar met pico de gallo, munt, zure room en amandel

Gerookte auberginekaviaar met pico de gallo, munt, zure room en amandel
januari 3, 2019 Ambiance
In Amuses & Fingerfood, Recepten

Yields4 Servings

Door Matthias Jacobs en Vadim Vesters


INGREDIËNTEN
Voor de auberginekaviaar
 6 aubergines
 1 teentje look
 25 g balsamicocrème
 10 g limoensap
 15 g honing
 3 blaadjes rozemarijn, fijn gehakt
 Gerookt zout
 Zwarte peper
 Voor de pico de gallo
 2 tomaten
 4 milde groene pepers
 1 rode ui
 ½ bussel koriander
 Cayennepeper
 Zout
 2 olijfolie extra vièrge
Voor de muntolie
 300 g druivenpitolie
 200 g verse munt
Voor de afwerking
 20 g zure room
 5 g geroosterde amandelen

INSTRUCTIES
1

Maak muntolie: voeg de munt bij de druivenpitolie, laat 10 minuten mixen en passeer door de neteldoek.

2

Prik enkele gaatjes in de aubergines en gaar ze in de oven of rook ze op de barbecue – 45 minuten bij 75°.

3

Snij de aubergines in lengterichting door en schraap het vruchtvlees eruit. Voeg de look, limoensap, honing, balsamicocrème, rozemarijn en peper en zout toe, en mix alles tot een gladde massa.

4

Maak een frisse salsa door de ingrediënten van de pico de gallo te mengen.

5

Dresseer zoals op de foto.

Ingredients

INGREDIËNTEN
Voor de auberginekaviaar
 6 aubergines
 1 teentje look
 25 g balsamicocrème
 10 g limoensap
 15 g honing
 3 blaadjes rozemarijn, fijn gehakt
 Gerookt zout
 Zwarte peper
 Voor de pico de gallo
 2 tomaten
 4 milde groene pepers
 1 rode ui
 ½ bussel koriander
 Cayennepeper
 Zout
 2 olijfolie extra vièrge
Voor de muntolie
 300 g druivenpitolie
 200 g verse munt
Voor de afwerking
 20 g zure room
 5 g geroosterde amandelen

Directions

INSTRUCTIES
1

Maak muntolie: voeg de munt bij de druivenpitolie, laat 10 minuten mixen en passeer door de neteldoek.

2

Prik enkele gaatjes in de aubergines en gaar ze in de oven of rook ze op de barbecue – 45 minuten bij 75°.

3

Snij de aubergines in lengterichting door en schraap het vruchtvlees eruit. Voeg de look, limoensap, honing, balsamicocrème, rozemarijn en peper en zout toe, en mix alles tot een gladde massa.

4

Maak een frisse salsa door de ingrediënten van de pico de gallo te mengen.

5

Dresseer zoals op de foto.

Gerookte auberginekaviaar met pico de gallo, munt, zure room en amandel
Facebook Comments