Geroosterde bieten met zalmeitjes en cottage cheese

Uit Over Rot van Meneer Wateetons

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 6 kleine bieten (ca. 1 kg)
  • Klein scheutje pernod
  • 1 el walnotenolie
  • 1 el oude balsamicoazijn
  • ½ tl gekneusde dillezaadjes
  • Fleur de sel
  • 1 gefermenteerde biet, geraspt (zie pag. 52 van Over Rot)
  • Gerookte heilbot, in plakjes, om erbij te serveren
  • 50 g zalmeitjes, om erbij te serveren
  • 200 g cottage cheese, om erbij te serveren
  • Paar sneden zuurdesem­brood (zie pag. 258 van Over Rot)

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg er de bieten met schil en al op. Rooster de bietjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar. De duur kan nogal verschillen. Dus kun je, na ongeveer 35 minuten, in één biet prikken om zeker te weten of de kern gaar is.

Laat de geroosterde bieten iets afkoelen en schil ze met een aardappelmesje. Halveer de bieten en doe ze in een kom. Schenk er de pernod, walnotenolie en de balsamico azijn overheen. Breng verder op smaak met het dillezaad en wat fleur de sel. Schep het geheel met een lepel even om.

Rasp er als laatste de gefermenteerde bieten overheen. Serveer de bieten bij een plankje met daarop wat plakjes gerookte heilbot, de zalmeitjes, cottage cheese en zuurdesembrood.

LEES OOK: meer over Over Rot & fermenteren

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!