Geroosterde eendenhartjes met fondue van rode ajuin met xerezazijn

Door Guy Van Cauteren

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 40 eendenharten
  • 2 middelgrote rode uien, versnipperd
  • 1 likeurglas xerezazijn
  • 1 eetlepel boter
  • 1 scheutje olie
  • Piment d’Espelette
  • Scheutje gevolgeltebouillon

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Rijg de hartjes aan een spie en kruid met zout en piment d’espelette.
  2. Bak of gril de hartjes hevig en kort en laat dan rusten.
  3. Stoof de uisnippers zachtjes, blus met azijn en een beetje bouillon en laat sudderen tot al het vocht verdampt is.
  4. Serveer de spie bovenop de uicompote.
Lactosevrij Herfst Lente Zomer Winter Voorgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties