Gert De Mangeleer pakt uit met nieuw concept: "De Japanse keuken heeft mijn eigen keuken heel erg beïnvloed"

"Ik reis de laatste 10 jaar naar Azië om conceptuele redenen. Ik heb daar veel chefs leren kennen", vertelt Gert De Mangeleer ons. Zijn culinaire reizen staan aan de basis van zijn nieuw concept Chef's Invitation, waarin de sterrenchef de krachten bundelt met internationale topchefs. Hij start de eerste editie met het land dat hem nauw aan het hart ligt: Japan. 

Hertog Jan, L.E.S.S, culinaire reizen en nu als kers op de taart: Chef's Invitation. Gert De Mangeleer staat nooit stil. "De laatste 10 jaar vind je me vaak terug in Azië. Het is een regio die me zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak raakt. Ik leer er chefs kennen waar ik veel van leer, en eveneens een vriendschappelijke relatie mee opbouw", aldus De Mangeleer. Hij besloot om het daar niet bij te houden en nodigde enkele van die chefs uit voor een culinaire samenwerking. "We komen vaak samen om elkaar te inspireren en daar wou ik graag op verder bouwen. Onze Vlaamse cultuur met hen delen en tegelijk hun cultuur naar hier brengen."

In de eerste editie van Chef's invitation neemt De Mangeleer ons mee op culinaire reis doorheen Japan. Hij nodigt chef Susumu Shimizu van Anis en chef Hiroyasu Kawate van Florilège uit. De topchef laat zich al jaren inspireren door de authentieke technieken in de Japanse keuken, en dat herhaalt hij graag in ons gesprek. "Het was een bewuste keuze om te starten met Japanse chefs. De Japanse keuken heeft mijn eigen keuken heel erg beïnvloed. Ik heb grote bewondering voor zowel de keuken als de mentaliteit van Japanners."

Gert zoekt in zijn gerechten naar eenvoud. "In Japan draait alles rond de essentie van het product. Ze koken er op een authentieke manier en die zal je bij Chef's Invitation zeker ook terugvinden." Maar de basis van het concept blijft Vlaams. Een soort van Vlaams-Japanse coalitie op Vlaamse bodem, om het dan maar in politieke taal uit te drukken. De ingrediënten waarmee de Japanse chefs zullen werken zijn typisch Vlaamse ingrediënten. Een interessante samenwerking die je zeker zal verrassen.

En het blijft niet bij Japan, de chef zorgt elk seizoen voor een unieke samenwerking. Hij kan ons nog niet alles verklappen, maar na een hint van Jordy Navarra uit Toyo Eatery en een topchef uit Hong Kong is het duidelijk dat alle wegen dezelfde richting volgen: Azië.

PRAKTISCH

Chef’s Invitation : Japan meets LESS Eatery
29 & 30 januari 2020 – 19u
195€ pp (all-in) uitgebreid menu met afwisselend gerechten van de verschillende chefs

Reserveren kan via hier

 

Hertog jan Gert de mangeleer Japans Azie Less De mangeleer Chef's invitation

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer