Gestoomde zeebarbeel met asperges, tuinbonen en erwten

Gestoomde zeebarbeel met asperges, tuinbonen en erwten

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

2 stuks zeebarbeel
4 groene asperges
100 gr erwten
100 gr tuinbonen
200 gr daslook
100 gr maïsolie
1 citroen
1 el boter
Mosterdsla voor de afwerking
Olijfolie
Peper en zout

Bereiden

  1. Verwijder de schubben van de vis en spoel af onder koud stromens water. Haal de filets van de graat en verwijder de middengraatjes. Kruid met peper en zout.
  2. Mix de daslook met de olie. Passeer door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de asperges 1 minuut in gezouten water met boter.
  4. Dop de tuinbonen en kook ze kort in gezouten water. Doe hetzelfde met de erwten.
  5. Bak de asperges nog even op in de pan met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Stoom de visfilets 2 minuten in de steamer en werk af met olijfolie en citroensap.
  7. Plaats een filet in het midden van het bord en schik er de gebakken asperges, tuinbonen en morilles naast. Werk af met de coulis van daslook en eventueel wat mosterdsla