Gevulde courgette met mozzarella en kerstomaat

Gevulde courgette met mozzarella en kerstomaat
27 juni 2019 Ise Kenis
Door Hoofdgerechten, Nieuws, Recepten

Geen zin om vanavond lang in de keuken te staan? Dit gezonde receptje uit Easy@home met Ilse tover je straks snel op tafel!

  •  4 bolcourgettes (deze zijn ideaal om te vullen: ze zijn eleganter op je bord en vallen minder snel open)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 8 rode kerstomaten
  • 8 gele kerstomaten
  • 8 verse vijgen
  • 200 g kleine  mozzarellabolletjes
  • 200 g gemengde sla
  • 1 rode ui
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 4 tl honing
  • enkele takjes citroentijm
  • 1 stokbrood
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes en lepel er met een parisiennelepel het binnenste uit. Leg de helften op een met  bakpapier beklede ovenplaat, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Halveer ondertussen de kerstomaatjes en  snijd de vijgen in kwarten. Laat de bolletjes  mozzarella uitlekken. Spoel en droog de sla. Snijd de rode ui in ringen.
  3. Haal de courgettes uit de oven, laat een beetje afkoelen en vul ze met een deel van de kerstomaatjes, vijgenpartjes en mozzarellabolletjes (houd de rest nog even apart). Kruid met de  gedroogde tijm, peper en zout. Lepel er de  honing over en zet terug in de oven gedurende 15 minuten.
  4. Verdeel ondertussen de sla over de borden, en leg er de rest van de kerstomaatjes, vijgen en mozzarellabolletjes op. Leg de courgettes erbij als ze klaar zijn. Serveer met wat citroentijm erover en geef er stokbrood bij.

Smakelijk!

Recept uit Easy@home met Ilse van Ilse D’Hooge