Gevulde witte kool met bulgur, erwten en kruiden

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 1 witte kool
  • 2 kg verse erwten
  • 1 bussel kervel
  • 1 jonge basilicumplant
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 bussel krulpeterselie
  • 50 g boter
  • 300 g bulgur
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • 2 sinaasappels
  • 10 cl olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes tijm

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Dop de erwtjes en kook ze gaar in gezouten water. Koel af in ijswater.
  2. Was de kervel, basilicum, peterselie en snipper fijn.
  3. Meng het sap van de citrusvruchten met de olijfolie, look en tijm in de blender tot vinaigrette.
  4. Verdeel de boter in blokjes en leg ze samen met de bulgur in een ovenschaal. Giet er kokend gezouten water over en dek af. Laar 30 minuten zwellen en afkoelen onder deksel.
  5. Meng de kruiden, erwten en de vinaigrette onder de bulgur en breng op smaak met peper en zout. Schik in een uitgeholde witte kool.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!