Gouden Carolus
27 juni 2019 Wim Putzeys

Gouden Carolus

Gouden Carolus Bier

De Gouden Carolus van brouwerij Het Anker kent een lange traditie die teruggaat tot de tijd van Keizer Karel. De Mechelse brouwers, fier op hun product, wilden voor de keizer immers het beste bier ter wereld brouwen. Dit ‘Keizersbier’ dat volgens historisch bronnen vooral tijdens de vossenjacht werd gedronken, kreeg dan ook de naam van de keizer: Carolus.

Gouden Carolus is een uniek donker bier, van evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten en traditionele hoge gisting. Zo krijg je een heerlijke drank die de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Dat maakt het bier ook uitermate geschikt in bij gerechten als stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon.

Het zal u dan ook niet verbazen dat de Gouden Carolus al meermaals in de prijzen is gevallen en in 2012 zelfs werd uitgeroepen tot World’s Best Dark Ale.

De brouwerij heeft ondertussen faam gemaakt met tal van varianten, zoals de Gouden Carolus Tripel, de amberkleurige Ambrio, de Imperial Blond (een zwaar blond bier) en de Imperial Dark (een bier met intense aroma’s dat sinds 1999 wordt gebrouwen). Een bijzonder product uit het gamma is de Gouden Carolus whisky infused. Dit laatste bier wordt verrijkt met de eigen gestookte Mechelse single malt whisky wat een krachtig bier oplevert, met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.