Granaatappel-prosecco-sorbet

Granaatappel-prosecco-sorbet
26 juli 2019 Esther Boesten

Uit IJs & Co van Aniek Keijsers

Subtiel, fris, zoet en verrassend zijn de woorden die deze granaatappel-prosecco-sorbet het beste omschrijven. Let op, een granaatappel ontpitten kan een hele uitdaging zijn. Je kunt tegenwoordig ook de granaatappelpitjes los (vers of uit de diepvries) kopen.

granaatappel prosecco sorbet

Ingrediënten

250 ml prosecco
100 ml water
150 g kristalsuiker
250 g granaatappelpitjes

Verwarm de prosecco, het water en de kristalsuiker al roerend in een pannetje tot de suiker gesmolten is. Pureer de granaatappelpitjes in een blender of met een staafmixer en giet de puree door een zeef om de harde pitjes eruit te zeven. Voeg het proseccomengsel aan de puree toe, roer goed door en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

Smakelijk eten!