Green Dog 13

Green Dog 13
januari 3, 2019 Ambiance
In Amuses & Fingerfood, Recepten

Yields4 Servings

Door Seppe Nobels


INGREDIËNTEN
 4 grote groene asperges
 4 hotdogbroodjes
 120 g zuurkool
 6 jeneverbessen
Voor de koriandermayonaise
 2 eieren
 1 mosterd
 2 eidooiers
 1 wittewijnazijn
 1 bussel koriander
 2 arachideolie
 Peper en zout
Voor de afwerking
 4 jonge takken bonenkruid
 8 ansjovisfilets
 100 g pistachenoten
 1 bussel korianderbloesem

INSTRUCTIES
1

Maak eerst de mayonaise. Roer de eieren los met de mosterd, wittewijnazijn en fijngehakte koriander. Monteer met olie en breng op smaak met peper en zout.

2

Kook de asperges beetgaar in gezouten water.

3

Verwarm de zuurkool met de jeneverbessen. Verwijder de jeneverbessen zodra de zuurkool warm is.

4

Pluk het bonenkruid.

5

Gril de asperges in een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

6

Plaats in elk broodje een asperge. Verdeel de ansjovis; zuurkool, fijngehackte pistachenoten en het bonenkruid over de broodjes. Doe op elke green dog een beetje mayonaise. Werk af met korianderbloesem.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 4 grote groene asperges
 4 hotdogbroodjes
 120 g zuurkool
 6 jeneverbessen
Voor de koriandermayonaise
 2 eieren
 1 mosterd
 2 eidooiers
 1 wittewijnazijn
 1 bussel koriander
 2 arachideolie
 Peper en zout
Voor de afwerking
 4 jonge takken bonenkruid
 8 ansjovisfilets
 100 g pistachenoten
 1 bussel korianderbloesem

Directions

INSTRUCTIES
1

Maak eerst de mayonaise. Roer de eieren los met de mosterd, wittewijnazijn en fijngehakte koriander. Monteer met olie en breng op smaak met peper en zout.

2

Kook de asperges beetgaar in gezouten water.

3

Verwarm de zuurkool met de jeneverbessen. Verwijder de jeneverbessen zodra de zuurkool warm is.

4

Pluk het bonenkruid.

5

Gril de asperges in een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

6

Plaats in elk broodje een asperge. Verdeel de ansjovis; zuurkool, fijngehackte pistachenoten en het bonenkruid over de broodjes. Doe op elke green dog een beetje mayonaise. Werk af met korianderbloesem.

Green Dog 13