Green Dog 13

Green Dog 13
3 januari 2019 Ambiance
Door Amuses & Fingerfood, Recepten

Voor 4 personen – Door Seppe Nobels

  • 4 grote groene asperges
  •  4 hotdogbroodjes
  •  120 g zuurkool
  •  6 jeneverbessen

Voor de koriandermayonaise

  • 2 eieren
  •  1 mosterd
  •  2 eidooiers
  •  1 wittewijnazijn
  •  1 bussel koriander
  •  2 arachideolie
  •  Peper en zout

Voor de koriandermayonaise

  • 4 jonge takken bonenkruid
  •  8 ansjovisfilets
  •  100 g pistachenoten
  •  1 bussel korianderbloesem
Maak eerst de mayonaise. Roer de eieren los met de mosterd, wittewijnazijn en fijngehakte koriander. Monteer met olie en breng op smaak met peper en zout.
Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
Verwarm de zuurkool met de jeneverbessen. Verwijder de jeneverbessen zodra de zuurkool warm is.
Pluk het bonenkruid.
Gril de asperges in een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Plaats in elk broodje een asperge. Verdeel de ansjovis; zuurkool, fijngehackte pistachenoten en het bonenkruid over de broodjes. Doe op elke green dog een beetje mayonaise. Werk af met korianderbloesem.