Grillmaster Peter De Clercq start nieuw project met dochter Axelle

Grillmaster Peter De Clercq start nieuw project met dochter Axelle
27 december 2018 redactie
Door Nieuws

Lecker by Elckerlijc: zo heet de nieuwe delicatessenwinkel die grillmaster Peter De Clercq samen met zijn dochter Axelle gaat uitbaten. “De producten die we in het restaurant brengen, zullen voortaan ook in de winkel te verkrijgen zijn.”

Peter De Clercq voorstellen hoeft wellicht niet. De man is auteur van een aantal sprakmakende barbecueboeken, was wereldkampioen barbecueën en hij duikt regelmatig op televisie, zoals recent nog in het VIER-programma Grillmasters, naast Seppe Nobels.

De barbecuespecialist runt in Maldegem ook z’n eigen restaurant, Elckerlijc, in ene gerestaureerde hoeve, samen met z’n dochters Axelle en Naomi. Axelle zal de leiding nemen over het nieuwe project dat ze samen met haar vader heeft opgestart: Lecker by Elckerlyc.

Lecker, dat officieel van start gaat begin volgend jaar, wordt een delicatessenwinkel die zich toespitst op streekprodcuten: bier, honing, geitenkaas, charcuterie, kruidenmengelingen, gerijpt vlees, bereide maaltijden en ook seizoensgroenten, gekweekt door de chef zelf.

“België kent een rijke cultuur van lekker eten en drinken”, legt De Clercq uit. “In het restaurant ontvangen we heel wat Belgen die van heinde en verre komen, maar we hebben evengoed heel wat internationale gasten die met vakantie of op zakenreis zijn. Het is fijn dat ze de worst die ze proeven als aperitiefhapje of de pralines die ze bij de koffie krijgen, nu ook kunnen kopen in onze eigen delicatessenwinkel en daarmee meteen iets ‘typisch Belgisch’ mee naar huis nemen.”

“Eigenlijk is het zo dat je de producten die je proeft in het restaurant, ook kan kopen in de winkel. Zo gaan we voor een wisselwerking met onze leveranciers. Groenten en fruit van lokale boeren uit Maldegem en omgeving, maar evengoed bijvoorbeeld de kaas van kaasaffineurs Van Tricht, die we zelf laten rijpen in geroosterd sinaasappelhout.”

Opmerkelijk product in het assortiment: 5 unieke pralines met rook- en grillaroma’s, die hij samen met chocolatier Oliver Van Nueten ontwikkelde.

Kraailokerkweg 15B , 9990 Maldegem – Tel. 050 35 35 68 – Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandagvoormiddag