Haalt Sam Van Houcke met deze gerechten de wereldfinale?

Haalt Sam Van Houcke met deze gerechten de wereldfinale?
18 februari 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Sam Van Houcke heeft zonet in Rimini z’n dessert doorgegeven. Daarmee zit de Centraal-Europese halve finale van de Global Chefs Challenge voor hem erop en is het nu nagelbijtend afwachten op de uitslag om 17u.

Als winnaar van De Ster van de Belgische Keuken mocht Sam Van Houcke van restaurant Maste in Gent – voorheen Onder de Toren in Hansbeke – ons land verdedigen in de Centraal – Europese halve finale van de Global Chefs Challenge.

De opdracht was duidelijk: enkel een overwinning zou volstaan voor een rechtstreekse kwalificatie voor de wereldfinale in Sint-Petersburg.

Of Van Houcke daarin geslaagd is, weten we pas over enkele uren. In afwachting laten we jullie alvast visueel genieten van de creaties.

In het voorgerecht werkten Sam en commis Simon Caboor rond zeebaars en coquilles. Daarna was kalfsvlees, meer bepaald de filet d’anvers en nieren, het hoofdthema voor het hoofdingrediënt.

Afsluiten deed het team met een dessert waarvan minstens één component patisserie moest zijn. Ook moest het dessert voor 40% uit fruit en chocolade bestaan. Daar bovenop moest het team ook nog thee in het dessert verwerken.

De gerechten zien er in ieder geval schitterend uit, maar of het volstaat voor de overwinning, weten we pas over enkele uren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*