Heel even het mooiste restaurant ter wereld: Aperto op Tomorrowland

Heel even het mooiste restaurant ter wereld: Aperto op Tomorrowland
juli 31, 2018 redactie
In Nieuws

Heel even was het mooiste restaurant van België niet te vinden in Antwerpen, Gent, Brussel, Brugge of Kruishoutem, maar op het recreatiedomein De Schorre in Boom. Ook wij lieten ons even betoveren door de magische sfeer op Tomorrowland. De magische culinaire sfeer, welteverstaan.

Dat festivalgangers op Tomorrowland culinair verwend worden, is al langer geweten. Zelfs wie géén plaatsje wist te bemachtigen in een van de zes restaurants, heeft toch nog lekker kunnen eten aan een van de tientallen standjes met kwalitatieve streetfood.

Van alle restaurants en standjes op het festivalterrein wist Aperto de sfeer van Tomorrowland nog het mooist te vatten. Niet alleen slaagden de gastchefs erin de Tastes of the World-filosofie perfect te integreren in hun gerechten, bovendien sloot ook het sharingconcept van de gerechten perfect aan bij alles waar Tomorrowland wil voor staan.

De locatie was ronduit sprookjesachtig: een serre in art decostijl, met (de suggestie van) glasramen, licht en groen. Op elk van de zes festivaldagen verzorgde een andere chef van Jong Keukengeweld het hoofdgerecht, terwijl Nick BRIL voor de voorgerechten/amuses zorgde.

Alexander RENIERS van Osteria Moretti in Hasselt kreeg de eer het Aperto-restaurant te sluiten. Hij deed dat met een mooi kwintet aan sharinggerechten: gepekelde en gebrande schelvis – mosselen met dille/dashischuim – puntpaprika met gegrilde courgette en ricotta – lente-uitjes met romescosaus – ovenfrietjes van nieuwe aardappelen.

Het recept van deze recepten vind je terug in het septembernummer van Ambiance, samen met een sfeerreportage.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*