Heerlijk & gezond: water met een smaakje

Heerlijk & gezond: water met een smaakje
10 juli 2019 Ise Kenis
water met een smaakje

Het is nu al een tijdje zonnig en fijn zomerweer. Je hebt het misschien al gemerkt, je hebt meer dorst. Elke dag liters frisdrank (of alcoholisch lekkers) drinken is echt niet gezond. Maar al dat water, dat geraak je snel beu. Of niet? Wij geven je tips om je water net dat tikje lekkerder te maken!

Fruit

Je water is net dat tikkeltje lekker met wat fruit erin. Maak je water lekker zoet door er rood fruit aan toe te voegen: aardbeitjes, frambozen of blauwbessen. Het ziet er bovendien fantastisch uit.

Citrus toevoegen aan water is uiteraard niets nieuws. Limoenen, citroenen of appelsienen in plakjes zien er mooi uit en geven een lekker smaakje.

Zin in andere fruitjes? Plakjes ananas of granaatappelpitjes zien er geweldig uit en geven een zoet smaakje af.

Groenten

Iedereen kent het wel, komkommerwater. Enorm verfrissend en enorm lekker. Plus goed voor je lijf, komkommerwater werkt zuiverend.

Verse kruiden

Niet heel spannend maar wel verfrissend zijn de klassiekers onder de watersmaakjes: munt en citroenmelisse. Deze kruiden was je eerst voordat je ze het water laat infuseren.

Ook lekker zijn tijm en rozemarijn. Deze klinken wat minder gewoon, maar ze zijn even makkelijk in gebruik. Tijm aan je water toevoegen is bovendien goed als je keel- of stemklachten hebt.

IJzerkruid of citroenverbena is een andere topper. Dit frisse kruid wordt vaak gedroogd gebruikt om thee van te maken. Verse takken ijzerkruid aan je water toevoegen is niet enkel lekker, maar werkt bevorderend voor je spijsvertering.

Aromaten & specerijen

Wil je het allemaal liever wat spannender? Snij wat plakjes gember en gooi ze in je waterfles. In combinatie met citroenschijfjes en takjes munt is het een waar feestje.

Ook lekker is citroengras. Halveer je citroengras en voeg het toe aan je drinkfles of waterkan.

Wil je liever een steviger smaakje? Voeg wat specerijen toe! Lekker zijn kardemom, kaneel

Bloemen

Rozenblaadjes, lavendel of hibiscus toevoegt zorgt voor een subtiele kleur en een lekker floraal aroma. Ga eens de tuin in en kijk of je nog andere eetbare bloemen hebt staan. Make it pretty!

Combineer!

Wil je het nog lekkerder? Combineer fruit met verse kruiden en aromaten! Dit is een waar feestje voor je smaakpapillen. Het ziet er bovendien ook erg mooi uit, zo’n waterkan vol kleur. Ideaal voor op tafel te zetten bij feestjes of barbecues.