Hemels dessert voor het eindejaar: Raffaello kokosijs

Wie houdt er nu niet van kokos? Dit Raffaello-dessert is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens simpel om te maken. Hét perfecte toetje om je gezin mee te verrassen tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

400 ml kokosmelk
250 ml kokoscrème
140 g suiker
1 snufje zout
4 tl maizena
30 g geraspte kokosvlokken
30 g amandelen, fijngehakt
50 g Raffaello (gesneden in 4)

Bereiding

Los de maizena op in 50 ml volle kokosmelk en laat het geheel rusten.

Meng in een kleine steelpan op middelhoog vuur de overgebleven kokosmelk, kokosroom, suiker en een snufje zout. Breng bijna aan de kook, voeg vervolgens ook de maizena-melk toe en laat doorkoken tot het mengsel dik aanvoelt. Haal het geheel van het vuur, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet een nacht in de koelkast.

Zorg dat je ingrediënten voldoende koud zijn vooraleer je ze in de ijsmachine doet. Volg vervolgens de instructies van de fabrikant en voeg fijne kokosvlokken, gehakte amandelen met schil en de Raffaello-snoepjes toe tijdens de laatste paar minuten van het karnen.

LEES OOK

Espresso-martini tiramisu: het ultieme koffiedessert

Kokos Kokosmelk Zoet Dessert Raffaello Zoet dessert Gezond Glutenvrij Vegetarisch Herfst Lente Zomer Winter Dessert

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties