Hemelse rijstpudding met saffraan en bruine suiker

“When I was a little boy, my grandmother used to tell me that when we die and go to Heaven, we get rice pudding served by angels, sprinkled with brown sugar and served with golden spoons. Although I hope this is still a long way away for me, at Mara River, surrounded by such an enormous quantity of wildebeest and zebras and the formidable force of the Great Migration, I already feel like I’m in Heaven. This is why I came up with this variation on my grandmother’s rice pudding. Destined to send you to cloud nine.” uit het boek The Taste of Tanzania van Axel Janssens.

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 150 g rijst (arboriorijst)
  • 1l melk
  • een scheutje kaneel
  • 1 zakje vanille
  • een klein zakje saffraan (naar smaak)
  • 150ml room
  • 90 g suiker

BEREIDINGSWIJZE:

Bereidingstijd: 1u30m (met koelingtijd)

Voeg de melk, rijst, suiker en kaneel samen in een pot en laat zachtjes koken. Snijd het vanillestokje doormidden, verwijder de zaadjes en voeg beiden toe aan de melk.

Laat voor een half uur sudderen, roer regelmatig. Voeg de saffraan toe en blijf roeren. Verwijder de pot van het vuur, verwijder de vanillestokjes en zet opzij om af te koelen.

Klop de room op tot stevige massa (maar juist niet tot slagroom). Voeg de room toe bij de afgekoelde rijstpudding.

Verdeel het in kleine kommetjes en werk af met een snufje bruine suiker.

© Vertaling uit A Taste of Tanzania | UNTOLD

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!