Heropent klassiek Italiaans restaurant 5 jaar na brand?

Heropent klassiek Italiaans restaurant 5 jaar na brand?
23 mei 2018 redactie
Door Nieuws

Over twee weken zal het precies vijf jaar geleden zijn dat Il Rugantino afbrandde. Aan die periode komt nu mogelijk een einde. Volgens de eigenaar is de heropening van het iconische Italiaanse restaurant in de Anspachlaan nog maar een kwestie van enkele formaliteiten.

Il Rugantino was een klassiek Italiaans restaurant, dat traditionele Italiaanse gerechten en pizza’s serveerde. Geen grote gastronomie, maar een heel degelijke 12/20 in GM – een geliefd adresje voor liefhebbers van de authentieke Italiaanse keuken.

In de late namiddag van 31 mei 2013 brak er in de bovenverdieping van het gebouw brand uit, vermoedelijk door een gaslek. Bij de explosie en de daaropvolgende brand raakten negen mensen gewond. Volgens toenmalig burgemeester Freddy Thielemans was het een klein mirakel dat niemand was omgekomen.

Eigenaar Eduardo EMILIANI vertelde aan bruzz.be dat het restaurant binnenkort opnieuw opengaat. “Ik wacht nog op een formeel document en dan kan het snel gaan”, zo laat hij weten aan de Brusselse nieuwswebsite.
Of het pand in z’n oude grandeur wordt hersteld – dat balkon! – is niet duidelijk. Wel zegt Emiliani dat het culinair concept niet zal veranderen, al gaat hij wel méér met biologische producten werken.

En er verandert nog iets: de afgelopen vijf jaar heeft Emiliani een opleiding als bakker gevolgd en in Il Rugantino 2.0 zal dan ook brood geserveerd worden dat hij zelf gebakken heeft, volgens authentieke Toscaanse recepten.

Il Rugantino, Anspachlaan 184 – 1000 Brussel

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*