Hier eet je de lekkerste oesters volgens sterrenchef Syrco Bakker

Altijd al eens afgevraagd waar je heerlijke oesters kunt eten? Dankzij deze favoriete oesterrestaurants van sterrenchef Syrco Bakker kom je alvast dicht in de buurt. Slurpen maar! 

Oesterij

De Oesterij in Yereseke gelegen aan de oesterputten is al meer dan 100 jaar actief in de kweek van schaal-en schelpdieren. Hier eet je oesters rechtstreeks van de bron. Je kunt hier een kijkje nemen én genieten van verse Zeeuwse oesters in de proeverij. De kers op de taart? Het prachtig en uniek uitzicht over de historische oesterputten en de Oosterschelde. De producten van de oesterij staan bekend bij vele toprestaurants om hun smaak en kwaliteit.

Oesterij
Havendijk 12, 4401 NS Yerseke, Nederland
www.oesterij.nl

Pristine Cafe

Le Pristine, het Italiaanse paradepaardje van topchef Sergio Herman. Als je de kaart van Le Pristine bekijkt, wordt het meteen duidelijk dat de Zeeuwse chef zijn roots in zijn gerechten heeft verwerkt. Sta je niet op de drukbevolkte wachtlijst? Geen zorg! Je stapt zo binnen bij Le Pristine Café. De walk-in bar biedt een heel assortiment aan hapjes, waaronder ook heerlijke oester bereidingen die je kan combineren met een hippe cocktail. Cheers!

Le Pristine
Lange Gasthuisstraat 13, 2000 Antwerpen
www.lepristine.com

Pure C

Pure C, het tweesterrenrestaurant van Sergio Herman aan het Zeeuwse strand. Dit jaar besloot de chef om geen vlees meer te serveren in zijn zaak. ‘Tijdens de verbouwingen hebben we beslist om in onze menu’s niet langer met vlees te werken, alleen nog met vis, schaal- en schelpdieren.’ Je kunt hier dus terecht voor verse oesters, zowel natuur als met frozen hierbas de las dunas margarita of paling, plankton en kaviaar.

Pure C
Boulevard de Wielingen 47, 4506 JK Cadzand, Nederland
www.pure-c.nl

Dôme sur Mer

Al enkele jaren vormen Dôme en Dôme sur Mer een culinaire siamese tweeling in de Antwerpse wijk Zurenborg. Beide zijn het geesteskind van de Franse sterrenchef Julien Burlat, die in de jaren 90 de liefde vond in Antwerpen en er zich vestigde, tot hij in 2017 beide zaken overliet aan Frédéric Chabbert, een andere begenadigde Franse chef. Dat betekent: zeevruchtenschotels en klassieke visbereidingen, bereid op de plancha in de open keuken. Verwacht dus ook heerlijke oesters.

DÔME SUR MER
Arendstraat 1
2018 Antwerpen
Tel. 03 281 74 33
www.domesurmer.be

’t Werftje

Last but not least, het oudste cafeetje van de Zeebrugse kust: ’t Werftje. Hier vind je vis rechtstreeks van de visser. Dit restaurant werd meerdere keren bekroond voor hun visgerechten. Ga voor een verse plateau fruits de mer of proef een oester. Graag een uitzicht gehad? Dan is ONA by ’t Werftje iets voor jou! Met zicht over de haven is het dé perfecte plek voor een gezellige apero met oesters, wulken, kreukels en natuurlijk de bekende garnaalkroketten.

Café ’t Werftje
Werfkaai 29, 8380 Brugge

 

Ona by ’t Werftje
Tijdokstraat 19, 8380 Brugge

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!