Hofke van Bazel

[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

HOFKE VAN BAZEL
Koningin Astridplein 11-13
9150 Bazel
Tel. 03 744 11 40
www.hofkevanbazel.be 

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Vandaag zetten veel restaurants volop in op groenten. Niet noodzakelijk door exclusief de vegetarische kaart te trekken, maar door groenten de hoofdrol te laten spelen in de bereidingen. Welnu, bij Hofke van Bazel is dat al een jaar of tien het geval. Dat heeft veel te maken met eigenares Gina Miurin, die als vegetariër weet hoe frustrerend het is om zelden of nooit een volledig vegetarisch gerecht op de kaart terug te vinden. Met Gina’s Choice, een aparte sectie op de kaart met vegetarische gerechten, was en is Hofke van Bazel een trendsetter. In Sylvester Schatteman vond ze de perfecte bondgenoot: Schatteman is weliswaar zelf geen vegetariër, maar heeft naast een chefsopleiding ook een diploma van herborist op zak en is evenzo bezeten van groenten. Veel van de kruiden en groenten komen dan ook uit de eigen moestuin. Geen binnenpleintje zoals bij de meeste andere restaurants: als het over de moestuin van Hofke van Bazel gaat, spreken we toch al snel over een uit z’n voegen barstend voetbalveld.

Schatteman deelt zijn plaats aan het fornuis met chef en mede-eigenaar Kris De Roy, wiens visie aan de basis ligt van de cuisine de coeur van het Hofke. Een eerder klassieke seizoensgebonden keuken, met zuiderse gezelligheid en romantische intimiteit in een prachtig gerenoveerd herenhuis op een pittoresk kerkpleintje. Opmerkelijk is de wijnkelder, waar je het aperitief kunt gebruiken: niet alleen vanwege het mooie assortiment en de sfeer die er heerst, maar ook doordat je op bepaalde plaatsen van in het restaurant door de glazen vloer een prachtig zicht hebt op die exquise voorraad topwijnen. Op dezelfde locatie, maar dan een verdieping hoger, vind je dezelfde groente-geïnspireerde keuken, maar dan met een Italiaanse twist, terug in Trattoria Bazalia, met Italiaanse evergreens als ossobuco en vitello tonato.

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!