Homemade Ferrero Rocher

Dat luxueuze bonbonnetje in een gouden papiertje doet me al watertanden bij de gedachte alleen al… Maar de zelfgemaakte en gezondere variant is mogelijk nog lekkerder en heel gemakkelijk te maken. Het laten rusten in de koelkast is waarschijnlijk het moeilijkste aan het hele recept (want je wil ze echt zo snel mogelijk proeven).

© Ongewoon zoet

Ingrediënten

hakmolentje/blender
bakplaat
bakpapier

Ingrediënten

200 g + 40 g (geroosterde) hazelnoten
10 g ongezoet cacaopoeder
1 tl vanille-extract
30 g ahornsiroop
een flinke snuf zout
2 el ongezoete amandelmelk (of halfvolle melk)
150 g pure (lactosevrije) chocolade, in stukjes

Bereiding

Als de noten nog niet geroosterd zijn, leg ze dan op een bakplaat bedekt met bakpapier en rooster ze kort in de oven (10 minuten op 180 °C). Geroosterde noten geven meer smaak.

Weeg 200 g hazelnoten af en doe die in een blender of hakmolen. Mix enkele minuten tot de boter uit de noten komt en je hazelnootboter krijgt (een smeerbare pasta).

Doe er het cacaopoeder, het vanille-extract, de ahornsiroop en het zout bij. Voeg er ook de amandelmelk (of gewone melk) aan toe. Mix kort tot een gladde pasta.

Rol balletjes van 15 g tussen je handen en duw er een hele hazelnoot in.

Smelt de chocolade op lage wattage in de magnetron. Doe dat met intervallen van 30 seconden, waarbij je tussen elk interval met een lepel de chocolade omroert in het kommetje. Ga zo door tot bijna alle chocolade gesmolten is. Blijf dan roeren tot ook het laatste beetje helemaal wegsmelt.

Hak de rest van de hazelnoten tot kleine stukjes (niet helemaal verkruimelen) en doe dit bij de chocolade. Rol de balletjes door de chocolade en leg ze op bakpapier in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.

Auteur: Yasmine Marchal
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Prijs: € 24,99 

Ongewoon zoet

Chocolade Zoet Dessert Zoetigheid Ferrero rocher Yasmine marchal Gezond Glutenvrij Lactosevrij Veganistisch Vegetarisch Herfst Lente Zomer Winter Dessert Belgisch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties