Horeca Nederland stelt eigen ultimatum: ‘We gaan in januari open’

Voor de horeca-ondernemers in Brabant is de maat vol. Ze willen niet meer afwachten wat het kabinet beslist en bepalen zelf om vanaf 17 januari weer open te gaan. “Het kan gewoon niet anders”, klinkt het.

Als het kabinet niet met een ‘evenwichtige deal’ komt, gaan veel zaken in Brabant vanaf 17 januari weer open. Mét of zonder coronamaatregelen. “Het klopt dat onder een grote groep ondernemers de bereidheid er is om de deuren op 17 januari te openen. Het is kiezen tussen open, of een faillissement”, zegt Robert van den Brand, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN)-afdeling Meierijstad tegen BN De Stem.

Benadeeld

De horeca-ondernemers voelen zich benadeeld.  ‘Het is voor ons al negen maanden tobben,’ zegt Robert van den Brand tegen het AD. Van den Brand is KHN-voorzitter in Meierijstad, een gemeente in Noord-Brabant. “Bij de bouwmarkten, tuincentra en de Efteling staan mensen in de rij, en wij zijn straks al een halfjaar dicht. Het kabinet komt met regelingen die heel wat lijken maar weinig voorstellen, we worden met kluitjes in het riet gestuurd.’ In het persbericht staat: ‘Het is vele ondernemers een doorn in het oog dat ze geen enkele vorm van perspectief krijgen vanuit de overheid. Al maanden niet. Keer op keer moeten zij via via vernemen wat er eventueel staat te gebeuren. Of wat de nieuwe maatregelen zijn.”

Opstand

Kortom: onze Noorderburen zijn het ook helemaal zat. Ook zij voelen zich in de steek gelaten door de huidige maatregelen. Ze besloten om in opstand te komen na de uitspraken die minister Hugo de Jonge afgelopen dinsdag deed. “We moeten ervan uit gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari”, zei hij.

“De achteloze manier waarop dit werd medegedeeld en het gebrek aan empathie voor de volledige horecabranche, heeft al deze afdelingen doen besluiten om samen een standpunt in te nemen en zich te scharen achter deze actie. Verantwoord opengaan per 17 januari”, schrijven de horecaondernemers in het persbericht.

LEES OOK

Horeca dreigt pas in februari weer open te gaan

In de horeca komt een faillissementenstorm aan: ‘We moeten rekenen op 4.000 à 6.000 faillissementen’

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!