Horeca Vlaanderen komt met exitplan: 'Obers met maskers en niet hangen aan de toog'

Horeca Vlaanderen komt met een eigen plan voor de heropstart van restaurants en cafés. Dat liet Matthias De Caluwe weten via Radio 1 en Het Laatste nieuws. ‘Geef de horeca een duidelijk perspectief en gelijke regels’, verduidelijkt de topman van Horeca Vlaanderen.

Tijdens de persconferentie liet premier Sophie Wilmès weten dat bepaalde contactberoepen weer klanten mogen ontvangen én markten ook weer mogen doorgaan. Maar wat met de horeca? ‘Ten vroegste op 8 juni’ zei ze  op de persconferentie van eind april, maar de communicatie is sindsdien stilgevallen. ‘Geef de horeca een duidelijk perspectief en gelijke regels’, vraagt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen.

De organisatie neemt het heft in eigen handen en komt met een exitplan en concrete richtlijnen. Dit zijn enkele maatregelen die op het plan staan:

  • Betaal contactloos, geen cash geld
  • Consumeer zittend, verlaat enkel de tafel wanneer u naar het toilet moet gaan
  • Bediening gebeurt met mondmasker én ontsmettende handgel.
  • Het aantal klanten?‘Die keuzevrijheid moeten we bij de ondernemer laten, binnen wat kan voor de volksgezondheid.’
  • Reserveer best op voorhand, indien dit mogelijk is

Ook vraagt Horeca Vlaanderen een specifiek pakket aan steunmaatregelen. ‘Als een luchtvaartmaatschappij 290 miljoen euro vraagt voor een beperkt aantal werknemers, lijkt het mij logisch dat een sector met 140.000 arbeidsplaatsen en 60.000 ondernemers ook de nodige bezorgdheid kan losweken.’

Horeca Horeca vlaanderen Corona Exitplan

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer