IJs van karnemelk – chocolade – karamel

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 brownies,
    • kant-en-klaar gekocht of zelfgemaakt volgens eigen recept
  • Voor het karnemelkijs
    • 1 l karnemelk
    • 3 dl water
    • 300 gr suiker
    • 4 blaadjes gelatin
    • 3 eetl Griekse yoghurt
  • Voor de chocoladezalf
    • 250 g donkere chocolade
    • 40 gr suiker
    • 5 dl melk
    • 11 gr kappa

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Breng het water en de suiker aan de kook tot de suiker volledig opgelost is. Voeg de geweekte gelatine en karnemelk toe en werk af met Griekse yoghurt.
  2. Mix en draai af in ijsturbine of laat opstijven in pacojetbekers.
  3. Voeg alle ingrediënten voor de chocoladezalf samen en draai af tot een temperatuur van 100°C. Stort de massa ui en laat afkoelen. Draai vervolgens opnieuw af in de thermomix tot een gladde zalf.
  4. Dresseer bovenop en naast een brownie.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!