IJs van karnemelk – chocolade – karamel

IJs van karnemelk - chocolade – karamel

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 brownies, kant-en-klaar gekocht of zelfgemaakt volgens eigen recept
Voor het karnemelkijs
1 l karnemelk
3 dl water
300 gr suiker
4 blaadjes gelatin
3 eetl Griekse yoghurt

Voor de chocoladezalf
250 g donkere chocolade
40 gr suiker
5 dl melk
11 gr kappa

Bereiden

  1. Breng het water en de suiker aan de kook tot de suiker volledig opgelost is. Voeg de geweekte gelatine en karnemelk toe en werk af met Griekse yoghurt.
  2. Mix en draai af in ijsturbine of laat opstijven in pacojetbekers.
  3. Voeg alle ingrediënten voor de chocoladezalf samen en draai af tot een temperatuur van 100°C. Stort de massa ui en laat afkoelen. Draai vervolgens opnieuw af in de thermomix tot een gladde zalf.
  4. Dresseer bovenop en naast een brownie.

Tip