Impossible Burger vanaf nu goedkoper dan gewoon rundvlees in Amerika

Het Amerikaanse bedrijf Impossible Foods verlaagt de prijs van hun wereldwijd bekende Impossible burger met maar liefst 15%. Een belangrijke beslissing om plantaardige alternatieven voor een breder publiek toegankelijker te maken. “Dit is onze meest recente, maar zeker niet onze laatste stap in de richting van een duurzamer voedselsysteem.”

Goedkoper dan rundvlees

Impossible Foods produceert uitsluitend plantaardige vleesvervangers en alternatieven voor zuivel. Hun totale productie is sinds 2019 zes keer groter geworden. Een mooi bewijs van de steeds toenemende populariteit van plantaardige voeding. Ondanks de opvallende groei aan de vraagzijde, voert het bedrijf voor het tweede jaar op rij een stevige prijsverlaging van 15% door. Daardoor wordt de Impossible Burger in Amerika zelfs goedkoper dan een hamburger op basis van rundvlees van goede kwaliteit.

Via deze actie hoopt Impossible Foods de prijsbarrière tussen gewoon vlees en plantaardige alternatieven actief te verlagen. Volgens CEO en founder Patrick Brown is “de bedoeling van Impossible Foods om de prijzen te verlagen en zo prijspariteit te bereiken. Daardoor kan de prijs van rundvlees ondermijnd worden.” Op die manier krijgen duurzame opties de kans om de meest logische keuze te worden, wat ons dichter bij een duurzamer voedselsysteem brengt. “We weten dat mensen houden van de smaak van onze producten en dat consumenten die één keer kopen meestal opnieuw kopen. Toch vormt de duurdere prijs vaak een grote drempel om blijvend voor de alternatieven te kiezen”.

Plantaardige toekomst voor notoire vleeseters

Met de Impossible Burger creëerde Impossible Foods een plantaardige burger die exact dezelfde zintuiglijke signalen uitstuurt naar het brein als die tijdens het eten van een vleesburger. Zelfs de meest notoire vleeseter proeft amper tot geen smaakverschil. Verder in het jaar kunnen de consumenten nog een tweede prijsverlaging én een nieuwe plantaardige melk verwachten. Het bedrijf teast alvast dat deze “beter zal smaken dan eender welke melk afkomstig van een koe.”

Belgisch alternatief

De Impossible Burger is momenteel nog niet in België verkrijgbaar, vanwege enkele gemodificeerde ingrediënten die in Europa nog niet toegelaten zijn. Er wordt volop onderzocht hoe de leverancier ook de Europese markt kan veroveren. In tussentijd vind je bij ons wel al een variant terug onder de naam The Beyond Burger van Beyond Meat. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een duurzaam vervolg.

Bron: FoodNavigator en CNBC

LEES OOK

Laboratoriumvlees: slechts een hype of een nieuwe revolutie?

Vanaf nu ook hybride vlees in Belgische winkelrekken

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!