In zoutkorst gegaarde chioggiabiet

In zoutkorst gegaarde chioggiabiet

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

6 chioggiabieten
1 kg grof zeezout
Voor de dressing
200 g zure room
40 g room 40%
Sap van ½ citroen
Zwarte peper en zout
Bieslook, fijngesneden
Citroenmelisse, fijngesneden

Bereiden

  1. Maak de bieten schoon, zonder ze te schillen. Spoel overvloedig onder stromend water. Snij het loof weg, maar laat nog enkele centimeters van de steel eraan.
  2. Neem een ovenschotel die minstens zo hoog is als de bieten zelf. Bedek de bodem met een laag zeezout. Zet de bieten er rechtop in en vul de schotel verder met zout, tot de bieten volledig bedekt zijn. Gaar 60 tot 70 minuten bij 160° in de oven. Laat afkoelen. Haal uit de zoutkorst en spoel het overtollige zout eraf.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  4. Halveer de bieten en grill ze op de barbecue of in een antikleefpan zonder vetstof tot ze karameliseren.
  5. Lepel de dressing over de bieten en serveer.

Tip

Oorspronkelijk bedoeld als sidedish in de verfijnde buffetformule van Lane 12, maar dit is net zo goed een mooi voorgerecht. Na het garen kun je de schil van de biet makkelijk verwijderen, maar je mag ze net zo goed mee opeten.