Inktvis met postelein

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 1 pijlinktvis, diepgevroren
  • 1 limoen
  • Handvol postelein
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel of maldonzout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat de inktvis een kwartier op kamertemperatuur lichtjes ontdooien. Niet volledig, want je moet hem nog kunnen snijden. Snij in heel dunne ringen, bijvoorbeeld met de mandoline. Plaats de ringen in een zeef en spoel met lauw water om ze volledig te laten ontdooien. Laat goed drogen.
  2. Verwarm een antikleefpan met flink wat olijfolie in. Bak de ringen kort rondom tot ze beginnen te kleuren. Schik in een bord en kruid met peper en zout.
  3. Snij de limoen in partjes en schik die samen met de postelein op en rond de inktvis. Besprenkel met wat olijfolie.

TIP VAN DE REDACTIE:

Serveer als sharing hapje met 4 vorken en schenk er een frisse cava bij.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!