Slager Hendrik Dierendonck: 'Ik wil graag komaf maken met fake news rond vlees'

Als slager die opkomt voor zijn ambacht én voor minder maar beter vlees, zo uit Hendrik Dierendonck zich in dit interview. Zijn voorvechtersrol van dit gedachtegoed weerklinkt ook op internationaal vlak. Zo staat hij mee aan de wieg van The Institute of Masters of Meat: een initiatief dat verantwoorde vleesproductie én -consumptie wereldwijd uitdraagt.

Tekst Willem Asaert - foto’s Willem Asaert & Pieter D’Hoop

In mei van dit jaar zouden ze voor de tweede keer de koppen bij mekaar steken. Slagers, boeren, voedingsdeskundigen, slachters, chefs, journalisten, professoren en zelfs, waarom niet, vegetariërs en veganisten. Dit keer niet in het bucolische Panzano in Chianti, maar wel in Koksijde.

Vorig jaar was de befaamde Toscaanse slager Dario Cecchini gastheer. Enthousiast nam Hendrik Dierendonck die rol over om The Institute of Masters of Meat verder momentum te geven. Door de wereldwijde crisis moest hij de bijeenkomst naar volgend voorjaar verplaatsen. Hij werkt verder aan het programma waarop professionals uit meer dan 30 landen hebben ingetekend.
Enkel abonnees hebben toegang tot dit artikel.
Om onbeperkt toegang te krijgen tot PLUS-artikels op culinaireambiance.com, dien je in te loggen als abonnee of je te abonneren.

Al een account of abonnement?
.

Gegevens

De door de consument meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor het verwerken van de bestelling, de uitvoering van de afgesloten overeenkomst. Meer informatie in ons privacybeleid.

Gratis dit artikel lezen?

Vul je e-mailadres in, je hoeft geen abonnee te zijn.

Ga verder
Binnen 1 minuut geregeld!
West-vlaams rood Hendrik dierendonck Dario cecchini Dan barber Masters of meat Butcher manifesto Adam danforth Steak revolution Robin duke Aberdeen angus

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer