Is je bruine suiker harder dan steen? Zo los je het op!

Je hebt het ongetwijfeld al eens voorgehad: je wil aan de slag met bruine suiker, maar die is zó hard geworden dat je 'm niet meer kan gebruiken. Dan maar weg ermee? Nee hoor! Met deze makkelijke trucjes maak je verharde suiker in een handomdraai weer zacht. 

Is je bruine suiker veranderd in een harde klomp? Geen nood! Met deze eenvoudige trucjes maak je je bruine suiker in 1-2-3 weer zacht en kan je zo aan het bakken slaan!

In de microgolf 

Als je bruine suiker snel zacht wil maken, is dit het beste trucje. Het enige wat je nodig hebt zijn een microgolfoven, een kom en een vochtig velletje keukenpapier. Doe de verharde bruine suiker in een microgolfovenbestendige kom. Maak een velletje keukenpapier vochtig - maar knijp het goed uit, want het mag niet té nat zijn - en leg het dan bovenop de suiker. Zet de kom in de microgolfoven en laat zo’n 20 seconden draaien. Help eventueel een beetje aan de hand van een vork. Herhaal tot je suiker weer naar wens is!

Met een vochtig ingrediënt

Check je enkele dagen op voorhand de ingrediënten die je nodig hebt, maar merk je dat je bruine suiker steenhard is geworden? Geen nood: door er een vochtig ingrediënt bij te bewaren, is je suiker binnen de twee dagen weer zacht. Kies voor een stukje brood, een stuk van een sinaasappelschil of enkele marshmallows: ze zorgen ervoor dat de suiker weer vochtig wordt en makkelijk uit elkaar brokkelt. Doe de suiker in een afgesloten plastic zakje of luchtdichte doos en leg ze erbij. De harde stukken zullen als bij wonder verdwijnen!

Beter bewaren

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Bewaar je bruine suiker daarom meteen in de juiste doos. Met een luchtdicht exemplaar kun je niet missen: hoe minder lucht bij de suiker kan, hoe minder kans dat hij hard wordt!

LEES OOK

Zin of onzin: eieren bewaar je best in de koelkast

Bewaren Tips Bewaren tips Microgolf Suiker Zacht Bruine suiker

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties