Bistro Tribunal

[spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/2″ el_position=”first”]

BISTRO TRIBUNAL
Vaartstraat 9
3000 Leuven
Tel. 016 89 66 55
www.bistrotribunal.be

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Hoewel je in deze gezellige bistro recht tegenover de Leuvense rechtbank zeer lekkere vis en schaal- en schelpdieren kunt eten, kom je in Bistro Tribunal toch in de eerste plaats voor de uitstekende vleesbereidingen. Zaakvoerder Yf Geyens was voorheen aan het werk in mooie zaken als Spaans Dak,La villa Lorraine, Voltaire , Arenberg en Bar Louis voor hij in 2014 zijn eigen zaak opende. Hij vond inspiratie voor zijn concept in de typische macelleria in Puglia, diep in het zuiden van Italië, waar je in veel slagerijen ook kunt eten. Zonder boe of bah: gewoon vlees, zonder sidedish, groentjes of patatjes. In zijn invulling komt er iets meer verfijning bij kijken, met handgesneden frieten, een slaatje of seizoensgroenten, maar het blijft in de eerste plaats een pure productkeuken waarin alles om vlees draait. Zodanig zelfs dat hij met Jens Geys een heuse ‘vleessommelier’ in huis heeft. Die troont je mee naar de toonbank waar het verse vlees als in een slagerij ligt uitgestald en geeft je tekst en uitleg. Je kiest er niet alleen zélf je stukje vlees uit, maar bepaalt ook zelf hoeveel je ervan wil. Dat zet de deur meteen open naar degustaties van entrecotes en filet pur van verschillende runderrassen, waarbij Jens je meteen ook adviseert in welke volgorde je ze het best proeft. Het spreekt voor zich dat een dergelijk concept staat en valt met de kwaliteit van het vlees: Geyens haalt al z’n vlees – dus ook kip en varkenvlees – bij Rondou. Opmerkelijk: het vlees wordt níét bereid op een Green Egg of Kamada Joe of in een Josper-oven, maar perfect gebakken in geklaarde boter door de chef achter het fornuis, Ludo De Mol.

[/spb_text_block] [/spb_column]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!