Jonge Brusselse chef gaat voor de beker in internationale competitie

Jonge Brusselse chef gaat voor de beker in internationale competitie
2 september 2018 redactie
Door Nieuws

Komende vrijdag vindt in Taiwan de finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition plaats. Maandag 3 september is de Belgische afvaardiging naar Keelung vertrokken. We wensen Benjamin Belot van het Brusselse restaurant Louise 345 nu al veel succes.

Deze gastronomische wedstrijd gaat uit van de Chaîne des Rôtisseurs, een gastronomische club met meer dan 25.000 leden in 80 verschillende landen. In tegenstelling tot wat je zou denken op basis van de naam van de club, gaat de club heel breed: van amateur tot professioneel en van horeca-uitbaters, tot chefs en sommeliers – allemaal mensen die dezelfde passie voor kwaliteit, fine dining, gastvrijheid en culinaire verfijning uitdragen.

De wedstrijd staat open voor jonge chefs om hen zo de kans te bieden zich te tonen op een internationaal platform en zich te meten met generatiegenoten.

Ook België is vertegenwoordigd op de wereldfinale. Benjamin BELOT, sous-chef van chef Isabelle Arpin van restaurant Louise 345 in Brussel, is afkomstig van Marseille, maar is al enige tijd aan de slag in ons land. Hij won in maart de Belgische preselectie voor een jury met daarin onder meer Eddie Van Maele, icoon van de Belgische gastronomie (foto).

Het was overigens al de derde keer dat Belot deelnam aan de Belgische preselectie.

De internationale finale vindt plaats op vrijdag 7 september in de keukens van de afdeling Culinaire Kunst van het Ching Kuo Instituut dat als motto “koken is kunst, dineren is cultuur” draagt. Mooin geformuleerd.

Wij duimen alvast voor een mooi culinair kunstwerk van Benjamin.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*