Culinaire Ambiance: Juli 2018

Passie troef!

Passie! Het meest platgetreden hipsterwoord van tegenwoordig. Toch valt er wat voor te zeggen. Neen, zo nu en dan eens een sjaal haken heeft niets met passie te maken. En nogmaals neen, ook die rit met de bakfiets naar de koffiebar neigt nog niet bijna naar passie. Maar waar passie wel nog een hoofdrol speelt is in de keuken. Daar waar er dag in dag uit gezwoegd en gezweet wordt. Veertien, vijftien of soms zelfs zestien uur per dag. Dat is althans wat de drie chefs doen die we de koksvest van het lijf vroegen in Chefs op de rooster (pagina 20, 52 en 86). Of de vijf Vlaamse toppers in de dop die met Jong Keukengeweld naar Bangkok trokken (pagina 88) om er zich aan de Thaise kooktechnieken te onderwerpen. Om nog maar te zwijgen van Lode en Piet die de Belgische kleuren met trots verdedigden tijdens de Europese halve finale van de Bocuse d’Or in Turijn (pagina 70). Wie al jaren de passie door hun beider lijven voelen gieren zijn Johan Segers – check die snijtechnieken op pagina 22! – en Peter Goossens, terug van nooit echt weggeweest met Peter’s Product (pagina 54). Maar nergens verschijnt passie meer op de voorgrond dan bij de Persoones. Persoones inderdaad. Niet één, maar twee. Papa Dominique (pagina 8) zijn passie voor chocolade is intussen genoegzaam bekend – maar wie weet wat zijn nieuwe passie is? – maar er is ook zoonlief Julius (pagina 16) en zijn passie voor tomaten. Of was het toch ook chocolade? Dat zal nog moeten blijken. Eén ding is zeker: het is de passie van zijn pa die hem vooruitstuwt. Die hem nieuwsgierig maakt en de wereld doet ontdekken. Die hem de power geeft die hij later maar wat goed zal kunnen gebruiken. Een ode aan de passie dus, deze extra dikke zomerspecial.

[wcm_nonmember][plus_notification][/wcm_nonmember]

[wcm_restrict][3d-flip-book id="102624" ][/3d-flip-book][/wcm_restrict]

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties