Julie Van den Driesschen deelt elke donderdag snelle baktips in Bake It Easy op njam!

In de nieuwe online reeks Bake It Easy toont njam!-chef Julie Van den Driesschen hoe je heel gemakkelijk lekkere bakrecepten op tafel tovert. Op amper één minuut tijd laat ze jou zien hoe je van elk bakrecept een succes maakt. “Mijn doel? Iedereen overtuigen om de recepten zélf uit te proberen.”

Julie Van den Driesschen is zeker geen onbekende in bakland. Na haar overwinning in Bake Off Vlaanderen 2018 bracht ze haar eigen bakboek uit en verscheen ze op njam! in het programma In De Mix. Vanaf vandaag start ze ook de nieuwe online-reeks Bake It Easy. Hier legt ze in korte filmpjes van amper één minuut makkelijke recepten uit.

“Eigenlijk is Bake It Easy nog toegankelijker dan het programma In De Mix”, vertelt Julie enthousiast. “De recepten die je hierin zal zien verschijnen, zijn echte klassiekers met telkens een eigen twist van mezelf erin. Zo maak ik bijvoorbeeld cupcakes die ik op smaak breng met sinaasappel en chocolade. Daarbij gebruik ik roomkaastopping in plaats van gewone boterroom. Ik druk zeker mijn eigen stempel op deze recepten, al blijf ik trouw aan de correcte vorm van patisserie: goede boter, volle boter en room. Voor mezelf vind ik het belangrijk om deze basis te behouden.”

Nonchalante en smakelijke bakrecepten

Bake It EasyMet haar snelle recepten in Bake It Easy en In De Mix zet Julie Van den Driesschen graag in op nonchalante en smakelijke bakrecepten. “Mijn favoriete tv-held is Nigella Lawson. Het nonchalante in haar recepten, dat is iets waar ik zelf ook voor sta. Niet alles moet perfect zijn, wel correct, al kan je er je eigen twist aan geven. Dat is iets dat ik altijd wil meegeven aan de kijker.”

“Verder vind ik het belangrijk om eenvoudige recepten naar voor te schuiven die iedereen thuis zelf kan maken. Mijn doel met deze filmpjes? Iedereen overtuigen om thuis zelf aan de slag te gaan met de recepten en iedereen aan het bakken zetten. Het zijn oprecht geen moeilijke recepten. Van een yoghurtcake tot flammkuchen: alles wat je kan bakken, komt aan bod.”

Bakdroom

“Voor mij zijn die filmpjes een echte droom. Vroeger keek ik zelf graag naar Roger van Damme op njam! als enige echte kookkanaal in Vlaanderen toen, al voor ze ook in Nederland te zien waren. Als tiener had ik een abonnement op Food Network met allemaal Britse en Amerikaanse chefs. Ik vond dat geweldig. Dat ik vandaag zelf een bakreeks mag maken, blijft mij elke dag opnieuw gelukkig maken. Op die manier kan ik ook het huiselijke bakken meer in de kijker zetten. Ik hoop dat ik mensen laat zien dat bakken kan zonder stress en zonder schrik dat iets gaat mislukken. Het recept goed lezen en video’s van het recept bekijken, helpen je alvast op de goede weg. En voor de rest? Gewoon genieten. Zowel van het bakproces als van het smakelijke eindresultaat (lacht).”

Elke donderdag volgt een nieuw recept van Bake It Easy op het njam!-YouTubekanaalFacebook en Instagram.

LEES OOK:

10 vragen aan Bart Desmidt: ‘Het gaat nog héél lang duren voor ik op pensioen ga’

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!