Kalfsblanquette

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 1 kg kalfsstoofvlees
  • 1 selder
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 preistengel
  • 4 groene asperges
  • Boter
  • Peper en zout
  • Voor het kruidentuiltje
    • 1 takje tijm
    • 1 laurierblad
    • Enkele peterseliestengels
  • Voor de saus
    • 50 g bloem
    • 50 g boter
    • 375 ml room
    • 2 wortels
    • 100 g erwtjes
    • 4 draadjes saffraan
    • Half bakje Parijse champignons
    • Boter, om te bakken
    • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snijd het vlees in kleine stukken. Bak in een grote pan met wat boter.
  2. Snijd de selder, ui, wortel en prei in grove stukken. Voeg met het kruidentuiltje toe aan het vlees. Doe er ook twee liter water bij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout en laat twintig tot dertig minuten garen met het deksel op de pot.
  3. Bak de groene asperges beetgaar in boter. Snijd vervolgens doormidden en in stukken.
  4. Snijd de wortelen voor de saus in plakjes. Laat ze in een bodempje water met een klont boter gedurende een minuut koken. Snijd de champignons in vier en voeg toe. Laat gedurende twee minuten stoven. Doe er de erwtjes bij en laat nog eens twee minuten stoven.
  5. Smelt de boter en roer er de bloem door, laat even uitbakken. Voeg er wat kookvocht van het vlees aan toe en roer los. Voeg al roerend de room, saffraan en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Doe er de gestoofde groenten bij en tot slot ook het vlees. Roer goed door elkaar.
  6. Verdeel het vlees over serveerpannetjes of borden. Werk af met de gebakken asperges en eventueel enkele takjes kervel.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!