Kalfskop en Tortue

Kalfskop en Tortue
december 27, 2018 Ambiance
In Hoofdgerechten, Recepten

Yields2 Servings

Door June d'Arville


INGREDIËNTEN
 400 g kalfskop in tomatensaus
 60 ml water
 60 ml madeira of witte wijn
 6 zure augurken in schijfjes
 10 kleine Parijse champignons, gehalveerd
 1 gepeld hardgekookt ei
 2 fijngesneden peterselie
 1 gedroogde kruiden
 1 laurierblaadje
 peper
 zout

1

Doe de kop en laurier in een kookpan en giet er het water en de madeira of witte wijn bij.

2

Zet de pan op zacht vuur. Doe er een deksel op en laat de kop zachtjes smelten. Roer regelmatig.

3

Eens de kop gesmolten is, doe er de augurken, champignons, gedroogde kruiden en gepeld ei bij. Kruid met wat peper en zout.

4

Roer en zet het deksel terug op de pan. Laat de kop nog enkele minuten sudderen tot de champignons gaar zijn.

5

Verwijder de laurier. Kruid bij indien nodig. Strooi er de peterselie over. Verdeel de kop over diepe borden. Snij het ei in twee en leg het erbij. Serveer met gekookte aardappeltjes of puree.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 400 g kalfskop in tomatensaus
 60 ml water
 60 ml madeira of witte wijn
 6 zure augurken in schijfjes
 10 kleine Parijse champignons, gehalveerd
 1 gepeld hardgekookt ei
 2 fijngesneden peterselie
 1 gedroogde kruiden
 1 laurierblaadje
 peper
 zout

Directions

1

Doe de kop en laurier in een kookpan en giet er het water en de madeira of witte wijn bij.

2

Zet de pan op zacht vuur. Doe er een deksel op en laat de kop zachtjes smelten. Roer regelmatig.

3

Eens de kop gesmolten is, doe er de augurken, champignons, gedroogde kruiden en gepeld ei bij. Kruid met wat peper en zout.

4

Roer en zet het deksel terug op de pan. Laat de kop nog enkele minuten sudderen tot de champignons gaar zijn.

5

Verwijder de laurier. Kruid bij indien nodig. Strooi er de peterselie over. Verdeel de kop over diepe borden. Snij het ei in twee en leg het erbij. Serveer met gekookte aardappeltjes of puree.

Kalfskop en Tortue