Kant-en-klaar pizzadeeg: zo haal je er het beste uit

Kant-en-klaar heeft bij velen een duivelse bijklank, maar het is heus niet altijd zo slecht als het klinkt. Ain't nobody got time om elke dag opnieuw alles volledig vers klaar te maken. Kant-en-klare hulpmiddelen kunnen je al een serieus eind op weg helpen om toch nog relatief snel een versbereide maaltijd te maken. Hoe haal je bijvoorbeeld het beste uit kant-en-klaar pizzadeeg? 

Ik beken: ook ik maak mij af en toe schuldig aan het bestellen van delivery terwijl ik nog perfect bruikbare ingrediënten in mijn koelkast heb liggen. De reden? Negen op tien keer een vermoeiende dag die mijn energieniveau de diepte heeft ingejaagd of simpelweg een gebrek aan tijd om alles rond te krijgen. Hoewel ik weet dat een versgekookte maaltijd mij achteraf meer energie teruggeeft én dat ik tijdens het koken enorm oplaad, bezwijk ik evengoed wel eens voor de lokroep van die handige bestelknop.

Wanneer je zin hebt in een smakelijke pizza lijkt het bestellen van een vettig exemplaar soms de meest logische keuze. Het is makkelijk, het is er snel en je moet er minder moeite voor doen. Toch kan kant-en-klaar pizzadeeg je snel vooruithelpen en vereist het héél wat minder kookwerk dan wanneer je jouw eigen pizzadeeg nog from scratch moet voorbereiden. Vooruit dan maar, de keuken in!

Welk kant-en-klaar pizzadeeg koop je het liefst?

De opgerolde varianten van kant-en-klaar pizzadeeg op basis van desem die je in verschillende supermarkten terugvindt vandaag, zijn het meest dankbare basisdeeg om mee aan de slag te gaan. Je moet nog je eigen toppings toevoegen, maar geef toe: je eigen toppings kiezen en naar hartelust een onverantwoorde hoeveelheid kaas op het pizzadeeg smijten, is al veel minder vermoeiend dan het hele deeg zelf maken.

Wie een speciale houtoven heeft én de tijd om de meest krokante pizzabodems zelf klaar te maken: kudos voor jou. Heb je iets minder tijd (of minder plaats)? Dan tover je een verse pizza op tafel met kant-en-klaar deeg die ook nog een tikkeltje gezonder is dan het delivery alternatief.

Hoe krijg je een kant-en-klare bodem goed krokant? 

Dat je de moed hebt verzameld om toch nog zelf je pizza samen te stellen is een eerste stap. Maar hoe haal je nu het beste uit dat kant-en-klaar pizzadeeg zonder dat je een houtoven hebt of van nul begint? Goed nieuws, je hebt hier maar één keukentool voor nodig. Eentje die je zonder twijfel al in je bezit hebt: een pan.

Bak het kant-en-klaar pizzadeeg in een hete pan. Verspreid jouw favoriete tomatensaus over de bodem en beleg met de toppings naar keuze. Vervolgens schuif je de pizza mét pan in de oven om een zalig krokante bodem als resultaat uit de oven te kunnen halen achteraf. De pan is dus dé ultieme tool om van dat kant-en-klaar pizzadeeg een even krokante pizza te maken als het exemplaar dat de delivery guy voor je deur afzet. Het proberen waard. Buon appetito!

LEES OOK: Italiaanse keuken bij Mille paste: ‘We hebben zes jaar gezocht naar het beste pizzadeeg’

Pizza Koken Vers Recept Krokant Delivery Kant-en-klaar Comfortfood Pizzadeeg Huisbereid Food delivery Krokante bodem

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties