Kasteel Diependaal

Kasteel Diependaal
december 22, 2018 Ambiance
In Clubleden, Restaurants

De uitdrukking “een oase van rust” wordt véél te makkelijk bovengehaald, maar voor Kasteel Diependael, een kasteel uit 1740 gelegen in prachtig domein nabij Elewijt, dat door een geologische gril enkele meters onder de zeespiegel ligt (vandaar de naam) is er geen woord van overdreven. Of je nu in de zomer luncht op het mooie terras, in de ruime, lichte veranda of in de  stijlvol ingerichte zaal: alleen al het besef deel uit te maken van deze prachtige omgeving, maakt de gastronomische ervaring voor de helft geslaagd. Al meer dan dertig jaar verzorgt chef Noël Neckebroek hier met verfijning en volgens het ritme van de seizoenen een creatieve keuken met een moderne visie. Verfijnd en innovatief tegelijk, maar zonder te bruuskeren. Neckebroek is in de eerste plaats een ambachtsman met respect voor het product. Lang voor “zero waste” en “van snuit tot staart” een hippe trend werden, had de chef al ontdekt dat sommige minder bekende delen van vis of vlees vaak veel méér smaak hebben dan veel meer ‘edele’ versnijdingen. Een verrassingseffect dat hij graag uitspeelt door de twee in eenzelfde gerecht te gebruiken. Na al die jaren heeft hij nog niets van z’n liefde voor het vak, zijn passie voor het product en oog voor detail verloren. Laat je trouwens niet intimideren door de grandeur van het domein: de chef en zijn vrouw Rita zijn erin geslaagd een informele sfeer te creëren, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Ook financieel ligt de drempel een stuk lager dan de allure van het domein doet vermoeden: voor 50 euro heb je hier een driegangenlunch, dagelijks wisselend volgens het marktaanbod van de dag. De Culinaire Symfonie, de dinermenuformule met naar keuze vier of vijf gangen, kost respectievelijk 85 en 95€.

Tervuursesteenweg 511, 1982 Zemst – Tel. 015 61 17 71 – www.kasteeldiependael.be – Gesloten op zaterdagmiddag, zondagavond en maandag