Ken jij deze 4 typische Duitse gerechten al?

Hoe goed ken jij de Duitse keuken? Dat er meer is dan alleen maar bier en braadworst wisten we al langer. Het land kent veel streekspecialiteiten en is daarom ook heel divers op culinair gebied. Wij hebben vier typische Duitse gerechten geselecteerd die je zeker een keertje moet proberen wanneer je er bent.

  1. Bollenfleisch: stoofpotje van lamsvlees en uien

When in Berlin, moet je het typische bollenfleisch proberen. Het is een stoofpotje gemaakt van lam en uien. Het wordt vaak geserveerd met aardappelen, mosterdkomkommers en bietensalade. Heerlijk comfort food dus.

  1. Knödeln: grote aardappelballen

Knödeln zijn grote aardappelballen gemaakt van meel, slagroom, boter en ei. Je kunt ze vaak bestellen bij klassieke tavernes in Duitsland. Het is ook een geliefd gerecht voor op zondag, wanneer het dan geserveerd wordt met gebraad en jus. Met stukjes knödeln kan je de saus absorberen en opeten.

  1. Maultasche: gevulde pastakussentjes

Maultasche is een traditioneel gerecht dat in Zwaben is ontstaan. Het zijn pastakussentjes gevuld met vlees , spinazie, ui en brood. Size does matter zullen ze hebben gedacht, want ze zijn maar liefst acht tot twaalf centimeter groot. Maultasche is in 2009 erkend door de Europese Unie als regionale specialiteit.

  1. Eisbein: varkenspoot op je bord

In Berlijn kan je eisbein bestellen. Je kan het ook in andere delen van Duitsland verkrijgen, maar daar kennen ze het vaak onder een andere naam zoals haxe of Hechse. Maar wat krijg je dan precies? Je bordje wordt gevuld met een deel van de varkenspoot dat zich tussen het kniegewricht en het spronggewricht bevindt. Eisbein is vlezig en bevat een dikke vetlaag. De varkenspoot wordt gepekeld en gekookt of het word gebraden in de oven. Het wordt vaak geserveerd met aardappelpuree, zuurkool of erwtenpuree. Een vullende, maar verwarmende maaltijd.

Duitse keuken Bollenfleisch Knodeln Maultasche Eisbein

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer